Centar za kulturu dobitnik nagrade za izdavaštvo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Centar za kulturu Berane dobitnik je nagrade iz oblasti izdavaštva drugog Festivala knjige pod nazivom „Pazi šta čitaš“.

“JU Centar za kulturu se na ovom festivalu predstavila sa vrijednim reprint izdanjem „Gorski vijenac“ Petra II Petrovića Njegoša sa prevodom na francuski jezik koji je uredila Divna Veković. Radi se dvojezičnom izdanju koje ima obelježje neprolazne vrijednosti, a priređeno je prema originalnom izdanju koje je štampano 1917. godine u Parizu” saopšteno je Centar za kulturu.

Na festivalu je predstavljeno oko 40 crnogorskih izdavača, među kojima su najznačajnije institucije nauke, umjetnosti i kulture.

“Ova nagrada predstavlja veliku čast za JU Centar za kulturu Berane. Priređivači ove publikacije su nedavno preminula direktorka JU Centar za kulturu Berane, Slobodanka Ivanović i Vladimir Boričić, profesor francuskog jezika i bivši ambasador Srbije i Crne Gore u Etiopiji. Nagrada koju je JU Centar za kulturu Berane osvojila, ima punu simboliku jer je direktorka Slobodanka Ivanović sahranjena na dan kada ovo značajno izdanje dobija nagradu. Njenim velikim trudom i zalaganjem, izdavačka djelatnost u JU Centar za kulturu Berane dobila je svoj puni smisao, jer su u toku njenog mandata objavljena mnoga značajna djela. Uz zahvalnost za sav rad i trud, posvećenost razvoju kulture, JU Centar za kulturu ovu nagradu posvećuje upravo njoj” dodali su oni.

Pomenuti festival održan je u organizaciji Kulturnog centra „Nikola Đurković“ u Kotoru.

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply