CDPR: U PRETHODNOJ GODINI U CRNOJ GORI OD POSLJEDICA PUŠENJA UMRLO PREKO 1.500 OSOBA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Povodom Nacionalnog dana kontrole duvana Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) saopštilo je da je od posljedica pušenja kao jedne od najtežih bolesti zavisnosti samo u prethodnoj godini u svijetu umrlo preko šest miliona, a u Crnoj Gori preko 1.500 osoba.

Iz te asocijacije organizovali su izložbu pod nazivom “Osmijehom do zdravlja”.

“Ova interesantna izložba pored promocije nepušenja, kao zdravog načina života ima i svoju edukativno – preventivnu funkciju. Izložba koja je priređena stoga treba da posluži kao jedan vid prevencije, da svi, mladi i stari, na jedan drugačiji način vide sve negativne strane pušenja po zdravlje”, kazali su iz CDPR.

Istovremeno su naglasili da pušenje predstavlja i veliki materijalno – finansijski udar na budžet i džep pušača i njegove familije.

“Takođe pušenje (u prostoru u kojem je to zabranjeno, a tih prostora po Zakonu je veliki broj) predstavlja normalno i nepoštovanje crnogorskog Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda iz 2019. godine”, zaključuje se u saopštenju Crnogorskog društva za borbu protiv raka, a povodom Nacionalnog dana kontrole duvana.

T.S.

Share.

About Author

Leave A Reply