CDPR donirao inzulin

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) odlučilo je da pokloni Zdravstvenoj stanici u Gusinju, koja pripada JU Dom zdravlja „Dr Branko Zogović” u Plavu, kutije Insuman Basal Solostara – inzulina koje posjeduje, kako bi ih dobili oni kojima je u terapiji protiv dijabetesa potreban.

Insuman Basal Solostar je proteinski hormon koji služi za regulaciju šećerau krvi, te metabolizam ugljikohidrata i masti u tijelu.

Donacija, kako je saopsteno iz CDPR, predata dr Biljani Vukanić kako bi ih iz Zdravstvene stanice u Gusinju mogli lakše podijeliti onima kojima je neophodan, a nisu u mogućnosti da dođu do njega jer trenutno nedostaje u našim apotekama.

“Kao što svih prethodnih godina nastojimo na razne načine da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna, očekujemo da i ovom prilikom i na ovaj način takođe pomažemo nekima od mještanau malom mjestu Gusinje i ostalim naseljima koje navedena Zdravstvena stanica pokriva, a kojima na žalost ova vrsta lijeka treba” – kazali su iz CDPR.

Oni su izrazili nadu da ova pomoć u datom trenutku onima kojima je neophodna u svrhu liječenjanešto znači, jer se, kako kažu, u radu svih ovih godina rukovode načelom da je svaka pružena pomoć onome komeje potrebna dobrodošla.

T.S.

Share.

About Author

Leave A Reply