Bogavac: Niko nema pravo da se igra sa voljom naroda

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U poslednjih dvadesetak dana zbog nedostatka kvoruma dva puta je odlagano zasjedanje Skupštine opštine Barene. Predsjednik opštine Tihomir Bogavac, koji ujedno obavlja i dužnost predsjednika beranskog Odbora Socijalističke narodne partije (SNP), pozvao je juče sve političke subjekte koji participiraju u lokalnoj vlasti da ozbiljno shvate svoju ulogu i daju puni doprinos funkcionisanju opštinskih institucija i sveukupnog života u Beranama.

Bogavac je u izjavi za “Dan” kazao da “niko nema pravo da se poigrava sa voljom naroda iskazanom na izborima i da svoje lične interese stavlja ispred opštih”.

“Izostankom određenog broja odbornika sa sjednice Skupštine opštine pojedini politički subjekti u našem gradu su pokazali neodgovornost prema građanima i nepoštovanje lokalnog parlamenta. Tako ponašanje nije u duhu demokratije i nije pravi odgovor na probleme koje svi zajednički treba da rješavamo na dobrobit svig građana. Do rješenja se, između ostalog, dolazi dijalogom u parlamentu, a ne nikako na ulici i u nekim neformalnim razgovorima. Zato pozivam odbornike koji, iz njima znanih razloga, bojkotuju rad parlamenta da se vrate u skupštinske klupe i daju doptinos funkcionisanju institucija i sveukupnog života u našoj opštini” naglasio je Bogavac.

DPS: Vlast vrši nepostojeća koalicija

Iz Odborničkog kluba DPS-a saopštili su “da se ponovo pokazalo da u Beranama vlast vrši nepostojeća koalicija”. “Odlaganje, jednom, već, odložene sjednice lokalnog parlamenta u Beranama, kao i nemogućnost zasijedanja, već, pola godine potvrđuje da koalicija “Zdravo Berane” postoji samo na papiru. Javnost od čelnika partija koje su činile ovu koaliciju očekuje da saopšte da je ova koalicija, koja je uništila naš grad, i suštinski nepostojeća. Javnost, takođe, očekuje da se saopšte sve informacije unutarpartijskih i međupartijskih ucjenjivača i predmeta ucjenjivanja zbog kojih se ovaj grad sve jače gura dublje u propast. Ovakvim ponašanjem lokalne vlasti, Berane se pridružuje onim crnogorskim opštinama u kojima vrše vlast, a koje funkcionišu katastrofalno loše” istakli su iz Odborničkog kluba DPS-a.

On je pozvao odgovorne u Opštinskom odboru Demokratske narodne partije (DNP), da javno kažu šta traže i koji zahtjevi tog političkog subjekta nije ispunjeni. Naglasio je da bi bilo pošteno da saopšte da li određena grupa u toj partiju želi vanredne izbore, ili, možda, koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Neka javno kažu šta su to tražili od koalicije Zdravo Berane, a da to nijesu dobili. Neka saopšte zašto njihov odbornik nije došao na zakazana skupštinska zasijedanja i da li u njihovoj partiji postoje određene struje koje žele koaliciju sa DPS-om.

“Neka se odrede da li žele vanredne izbore. Ako to hoće skratićemo mandat Skupšini i na izborima pokazati da više nećemo dozvoliti da se pojedine interesne grupacije poigravaju sa voljom naroda. Jednostavno neka se odrede prema sadašnjoj situaciji, jer mi više ne želimo da se suočavamo sa ucjenama” naglasio je Bogavac.

Iz beranskog odbora DNP-a juče su kazali da ih uoči sjednice niko nije kontaktirao.

“Nijesmo dobili nikakav poziv za razgovor od političkih subjekata sa kojima vršimo lokalnu vlast. Nije nas kontaktirao niko ni iz skupštinskih tijela. Saznali smo samo da je sjednica zakazana”naglasili su iz DNP-a Berane.

Tihomir Bogavac je dodao i da su odbornici DPS-a svojim izostankom sa sjednice SO pokazali da im je ubiranje političkih poena preče od interesa građana.

“Odbornici DPS-a su dali određene predloge odluka koje su se našli na dnevnom redu skupštinskog zasijedanja, ali se nijesu udostojili da prisustvuju toj sjednici čime su pokazali da ih ne interesuju interesi građana, već samo njihovi lični i uskopratijski prohtjevi” naveo je Bogavac.

Share.

About Author

Leave A Reply