BERANSKU BOLNICU OČEKUJU MILIONSKA ULAGANJA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Premijer Vlade Crne Gore Dritan Abazović najavio je milionska ulaganja u beransku Opštu bolnicu (OB), kako bi ona postala regionalni medicinski centar sjevera.

Abazović je danas sa ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem, boravio u radnoj posjeti OB Berane, gdje su njih dvojica zajedno sa direktorom ove zdravstvene ustanove Miloradom Magdelinićem obišli pacijente i razgovarali sa zaposlenima.

“Opštu bolnicu očekuju milionske investicije koje će biti realizovane u narednom periodu. Biće otvorena angio sala, a nama je beranska bolnica od posebnog značaja na nivou cijele države i sjevera, i srećni smo zbog toga što zaposleni daju maksimum da pruže kvalitetne usluge građanima”, rekao je Abazović i dodao da će zahvaljujući Vladi biti stvoreni znatno bolji uslovi za rad i da će građani imati na raspolaganju još bolje servise.

Ministar Dragoslav Šćekić je istakao da je cilj vlasti da poboljšaju zdravstveni sistem, nivo usluga i njegovu efikasnost.

“Obezbijeđena su sredstva za otvaranje angio sale, koju u našoj državi jedino posjeduje Klinički centar u Podgorici. Na taj način planiramo da formiramo dva regionala zdravstvena centra – Berane i Kotor. Uz to, beranska bolnica raspolaže izuzetnom infrastrukturom i kvalitetnim kadrom, a nama  je cilj da ono o čemu se priča 20 godina pretočimo u djelo i da OB Berane bude regionalni centar”, istakao je Šćekić.

On je kazao da će Opšta bolnica u Beranama uskoro dobiti i mamograf, kako bi se zaustavio odlazak pacijenata u KCCG.

“Biće uloženo i u izgradnju novog aneksa, za šta su kapitalnim budžetom opredijeljena sredstva, te očekujemo da će vrlo brzo biti raspisan tender za izvođenje radova”, rekao je Šćekić i najavio rekonstrukciju stare infektivne.

Direktor Opšte bolnice Berane Milorad Magdelinić rekao je kako se nadaju da će beranska bolnica postati regionalni zdravstveni centar.

“Zahvalio bih se i premijeru i ministru što su napokon stavili fokus na razvoj zdravstva, da se zdravstveni sistem Crne Gore unaprijedi kako sa opremom tako i sa kadrom… Beranska bolnica je prepoznatljiva u Crnoj Gori kao jedna od vodećih zdravstvenih ustanova, u kojoj je kroz istoriju radio veliki broj poznatih ljekara, počev od Branka Zogovića, Božine Radevića i mnogih drugih koji su proslavili crnogorsko zdravstvo širom Jugoslavije i Evrope, a mi pokušavamo, i mislim da u tome uspijevamo, da nastavimo njihovu tradiciju”, zaključio je dr Magdelinić.  

Andrija Turčinović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply