Beranski učenici uspješni na likovnom konkursu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

​​​​​​Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica organizuje u subotu 27. maja tekuće godine u KICu „Budo Tomović” u Podgorici izložbu nagrađenih i najboljih radova sa Dvadeset drugog nagradnog Konkursa za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima.

Tema Konkursa je bila: „Život čini zdrava hrana bez duvana”, a tročlani žiri za ocjenu prispjelih likovnih radova u sastavu: docent mr Marija Kapisoda, akademska grafičarka, docent dr Ivana Radovanović, akademska skulptorka i Domagoj Žarković, sekretar CDPR-a, odlučio je da treću nagradu dobije Vanja Veljić, učenica osmog razreda iz OŠ „Vuk Karadžić” iz Berana i pohvalu Danis Hadrović, učenik šestog razreda OŠ„Vuk Karadžić” iz Berana.

Pored njih među najboljim pristiglim radovima na ovogodišnjem Konkursu koji će biti predstavljeni na izložbi su i radovi dvije učenice šestog razreda Nore Morata i Ajmone Zećiri, romske nacionalnosti iz OŠ „Radomir Mitrović” Berane.

One nastavljaju uspješano učešće na Konkursu učenika / ca romske nacionalnosti jer podsjećamo prethodne godine treću nagradu za najbolji rad podijelili su Turkijan Sahiti i Ferijan Dibrani, učenici šestog i sedmog razreda OŠ „Radomir Mitrović​​​​​​” u Beranama, takođe romske nacionalnosti što predstavlja svakako lijep uspjeh.

Share.

About Author

Leave A Reply