BERANSKI BEND “ALT” POBJEDNIK FESTIVALA “DANILOVGRADATION”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prvo mjesto na Gimnazija festu „DanilovGradation“, sa autorskom pjesmom „Nemirnim morima“, osvojio je ženski rok bend “Alt” iz Berana, koji čine pet učenica trećeg razreda Gimnazije “Panto Mališić” – Anja Boričić, Lea Agović, Teodora Fatić, Anastasija Peković i Magdelena Trifunović.

Žiri u sastavu Željko Milović, Mihailo Miha Radonjić, Vjera Nikolić, Vladimir Maraš i Nina Žižić, našim predstavnicima je dodijelio maksimalan broj bodova – 60, tako da su Beranke imale 20 bodova više od drugoplasiranog sastava „Neki drugi bend“ iz Podgorice.

Mladim i talentovanim Berankama upućene su pohvale za prvi ženski bend koji se pojavio poslije dužeg vremena u Crnoj Gori.

Članice “Alt-a“ su kazale da je na festivalu učestvovalo deset bendova iz svih crnogorskih gradova, koji su se predstavili autorskim pjesmama i da je konkurencija bila jaka.

“Osvojanje prvog mjesta za nas je ogroman uspjeh. Imale smo veliku podršku od direktora naše škole Sretena Lutovca, bez čije pomoći sve ovo ne bi bilo moguće”, istakle su one, dodajući da je organizacija bila na zavidnom nivou.

Autorke pobjedničke pjesme su članice benda “Alt”, a veliku zahvalnost, kako su istakle, duguju muzičaru Novu Brakočeviću i njihovom mentoru profesoru Draganu Bubanji.

Drugo takmičenje gimnazijskih bendova, „DanilovGradation“ je zbog pandemije koronavirusa održano u filmskom studiju „Dragutinović“, uz prenos na drugom kanalu RTCG.

Ovaj festival zaživio je 2019. godine, kada je bend “Alt” osvojio četvrto mjesto.

Share.

About Author

Leave A Reply