BERANE I OVE GODINE DOMAĆIN NAJBOLJIH RECITATORA IZ CRNE GORE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Centar za kulturu Berane, u saradnji sa Opštinom Berane, organizuje VIII Državnu smotru recitatora Crne Gore, koja će biti održana u srijedu, 7. juna, sa početkom u 13 časova.

Ovaj projekat sufinansira Ministarstvo kulture i medija putem konkursa “Razvoj kulture na sjeveru Crne Gore”.

Autorka projekta i urednica kulturno-umjetničkih programa u Centru za kulturu Berane, Gorica Ćulafić, kazala je da će se na manifestaciji u Centru za kulturu u Beranama, predstaviti pobjednici opštinskih smotri recitatora iz svih crnogorskih gradova, učenici osnovnih i srednjih škola, i govoriti najljepše stihove domaćih i svjetskih pjesnika, koje su odabrali.

“Svoje učešće potvrdilo je 55 takmičara iz 19 crnogorskih gradova. Takmičenje se odvija u tri uzrastom određene kategorije, a najbolji takmičari biće i nagrađeni”, poručila je Ćulafić.

U revijalnom dijelu programa nastupiće i učenici Škole osnovnog muzičkog obrazovanja iz Berana, kao i učenici OŠ “Donja Ržanica” sa pozorišnom predstavom “Kapetan Džon Piplfoks”.

Tokom boravka u Beranama, učesnici VIII Državne smotre recitatora će obići Polimski muzej i Spomen kuću Vojvode Gavra Vukovića.

Ćulafić je istakla da ova manifestacija njeguje pjesništvo, zajedništvo, literaturu, kulturu govora i umjetničko kazivanje poezije i povezuje mlade talentovane ljude iz Crne Gore, na najljepši mogući način.

Takmičenje recitatora se odvija bez ozvučenja, s toga je prisustvo toga dana rezervisano isključivo za učesnike, goste sa strane i one sa pozivnicama.

Urednica i moderatorka programa je Gorica Ćulafić.

Share.

About Author

Leave A Reply