BERANE: DVOJICA UHAPŠENIH ZBOG PREBIJANJA STARICE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beranska policija je danas uhapsila Z.D. i A.B. pod sumnjom da su izvršili krivično djelo razbojništvo, odnosno da su prije tri dana u izbjegličkim zgradama u naselju Rudeš, teško pretukli i opljačkali staricu D.J. (76).

“Mjerama i radnjama službenika Odjeljenja bezbjednosti Berane u saradnji sa Odsjekom za suzbijanje opšteg kriminaliteta i koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Bijelom Polju, rasvijetljeno je krivično djelo razbojništvo izvršeno u Beranama, na štetu jedne ženske osobe u tom gradu. Kao izvršioce pripadnici policije su identifikovali Z.D. (36) i A.B. (21)”, saopšteno je iz policije.

Kako se sumnja, “ova lica su izvršila krivično djelo razbojništvo na način što su, po prethodnom dogovoru, a u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, 22. novembra oko 18.30 časova u naselju Rudeš u Beranama, nanijeli oštećenoj teške tjelesne povrede na način što su prema njoj upotrijebili biber sprej i zadali joj više udaraca stisnutim šakama u predjelu glave, usljed čega je zadobila povrede, te joj je ukazana ljekarska pomoć i ona je hospitalizovana u bolnici u Beranama”.

“Ovom prilikom osumnjičeni su od nje otuđili novčani iznos od 3.000 eura, mobilni telefon, više komada ručnih satova, parfema, garderobe, kao i novčanik sa dokumentima i bankarskim karticama. Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju po čijem su nalogu Z.D. i A.B. lišeni slobode”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sin pretučene starice, S.B, juče je Portalu RTCG kazao da njegova majka ima više povreda i preloma, između ostalog, prelom jabučne kosti, prelom sinusa, kao i prelom nosa. On je rekao da im je ona odmah dala novac i dragocjenosti, ali da su je ipak pretukli pesnicama i palicom.

Izvor: RTCG

Share.

About Author

Leave A Reply