BERANCI NAGRAĐENI NA KONKURSU ”MLADI EKOREPORTERI”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rad “Sakupljači nade”, Redžepa Amurlahua učenika Osnovne škole “Radomir Mitrović”, osvojio je prvo mjesto na konkursu ”Mladi ekoreporteri” koji je, po četrnaesti put, organizovala NVO „EKOM”, u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). 

Redžep je nagrađen u kategoriji ekološke foto priče, u kojoj je selektovano deset radova od pristiglih 24 iz 12 škola.

Pohvalu je dobio i Mladen Ralević, takođe učenik ove škole, za rad “Čuvari prirode”, u kategoriji ekološke fotografije.

Posebne pohvale uručene su OŠ “Radomir Mitrović” kao i Anji Bagaš, Vanji Boričić i Kristini Kuč, učenicama OŠ “Polica”. OŠ “Radomir Mitrović” pohvalu je dobila za radove o aktivizmu i eko školama, dok su Anja, Vanja i Kristina pohvale dobile za rad o zagađenju – video “Sanitarno bezbijedna voda i higijena”.

Na konkurs je stiglo preko 350 radova iz 30 osnovnih i 13 srednjih škola. Na pripremi je radilo preko 350 učenika i pomagalo 60 profesora mentora.

Nakon selekcije, u konkurenciji za nagrade bilo je ukupno 100 radova i to 20 članaka, 35 fotografija, 25 fotopriča i 20 video klipova.

Odabrane radove je tokom aprila vrednovao četrnaestočlani nacionalni žiri i odabrao najbolje u šest tematskih i dvije starosne kategorije – srednjoškolci i osnovci.

Diplome nagrađenih učesnika kao i sertifikati mentora biće dostavljeni poštom tokom juna.

Od 22. aprila na web stranici www.mladi-ekoreporteri.org.me, mogu se pogledati odabrani radovi ovogodišnje produkcije a on-line glasanje traje do 05. juna kada će, na Svjetski dan zaštite životne sredine, biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike.

Kako je saopštio organizator konkursa, ovi rezultati neće imati uticaj kod određivanja radova za međunarodno takmičenje “Young reporters for the environment 2021”, jer će na njega biti poslati radovi nagrađeni od strane žirija, uvažavajući i tematiku kojom se bave, ispunjenosti kriterijuma i godišta autora.

Andrija Turčinović

Share.

About Author

Leave A Reply