AUTORSKO VEČE DARKA JOVOVIĆA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tribina „Riječ“ Udruženja književnika Crne Gore, u okviru predstavljanja stvaralaštva članova ovog udruženja organizuje autorsko veče pjesnika, književnog kritičara, feljtoniste i esejiste i novinara Darka Jovovića.

Objavio je zbirke poezije “Što ne svratiš”, “Zatvorene kuće”, “Zavičajno nebo”, “Između dva sna”, “Podijum za nesanice”, “U gori prozori”, “Izgubljeni svijet”, kao i zbirku kolumni “Uzmi knjigu” i knjigu reportaža “Iz pera reportera”.

Jovović je dobitnik brojnih književnih nagrada i priznanja: Nagrada “Radovan Zogović“, “Ratko Deletić“, “Vidovdanska povelja” i nagrada Izdavačke kuće “Holmije” iz Podgorice za knjigu godine. Dobitnik je i nagrade za drugo mjesto za pjesmu o vinu na Međunarodnom festivalu vina i poezije, održanom 2005. godine u Virpazaru, a njegova knjiga “Podijum za nesanice” našla se svojevremeno u užem izboru za Nagradu “Marko Miljanov“.

Darko Jovović profesionalno radi kao novinar Dnevnih novina „DAN“, tačnije kao dopisnik za opštine Berane, Andrijevica, Petnjica, Plav i Gusinje.

Autorsko veče Darka Jovovića biće održano u četvrtak, 24. novembra, u 19 časova, u Plavoj sali Srpske kuće u Podgorici.

Share.

About Author

Leave A Reply