ATLETIČARI/KE LIMA NA EVROPSKOM PRVENSTVU NA KIPRU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U sastavu atletske reprezentacije Crne Gore, šest atletičara i atletičarki beranskog Lima, učestvovaće na Evropskom ekipnom prvenstvu koje će biti održano 19. i 20. juna u Limasolu, na Kipru.

U nacionalnoj selekciji su Kristina Dubak, koja će nastupiti na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4×100 i 4×400 metara. Marija Živković će se takmičiti na 800 i 4×400 a Maša Bubanja na 100 metara sa preponama, 4×100 i 4×400 metara.

Od atletičara, takmičiće se Ognjen Marsenić na 100, 200 i 4×100, Petar Veljić na 800 metara i 4×400 i Nemanja Đurišić na 1500 i 3000 metara.

Trener atletičara Lima i član stručnog štaba nacionalne selekcije Zoran Jojić kazao je da po prvi put naš grad i AK “Lim” imaju ovako brojne reprezentativce.

“Poziv za reprezantaciju stigao je nakon odličnih rezultata na pojedinačnim i ekipnim prvenstvima Crne Gore za seniore i juniore, na kojima smo osvojili 37 medalja, od čega 21 zlatnu. Povreda je spriječila člana našeg kluba Darka Pešića da budemo još brojniji ali i ovo je veliki uspjeh. Svi naši atletičari su u odličnoj formi i nadamo se dobrim rezultatima”, naglasio je Jojić.

On je podsjetio da je Ognjen Marsenić, na seniorskom prvenstvu Crne Gore u Baru, ostvario normu za Balkansko juniorsko prvenstvo u Istanbulu, a Kristina Dubak za Balkansko seniorsko prvenstvo u Beogradu.

“Odustali smo od puta u Istanbul, dijelom zbog putovanja kombijem, ali i zbog činjenice što nam je važnije da na Evropskom prvenstvu Ognjen  ostvari dobar rezultat. U suprotnom bi, na dva jaka takmičenja, koja se održavaju dva vikenda zaredom, istrošio energiju i na oba takmičenja ne bi bio na očekivanom nivou. Norme za prvenstvo u Beogradu, na kom će se takmičiti Kristina, imali bi i Ognjen Marsenić i Maša Bubanja, ali zbog godina ne mogu učestvovati na tom takmičenju”, zaključio je Jojić.

Andrija Turčinović/Snežana Milić

Share.

About Author

Leave A Reply