ANDREA BAJOVIĆ I ANDREJ MILOŠEVIĆ KADETSKI ŠAMPIONI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Članica Budima Andrea Bajović u finalu je poslije velike borbe sa 3:2 u setovima savladala klupsku drugaricu Suzanu Milošević, dok je najbolji kadet beranskog kluba Andrej Milošević u završnom meču sa 3:1 porazio Jakšu Krivokapića iz Novog.

Maratonsko gotovo dvanaestočasovno takmičenje završeno je velikim uspjehom beranskog Budima čiji su članovi osvojili zlatne medalje u obje pojedinačne konkurencije.

Kod kadetkinja titulu prvaka Crne Gore osvojilla je Andrea Bajović, koja je u prvom kolu savladala Ajnu Spahić iz Jedinstva sa 3:0, potom mladu klupsku drugaricu Aleksandru Vujović, takođe sa 3:0. U finalnom meču sastala se sa takođe klupskom drugaricom iz Budima Suzanom Milošević. Uzbudljivi finalni duel trajao je svih pet setova a poslije velike borbe i preokreta slavila je Bajović sa 3:2 i sa 12:10 u odlučujućem setu, iako je njena rivalka imala prednost od 10:8.

Pored Aleksandre Vujović u ovoj konkurenciji bronzano odličje osvojila je još jedna Beranka Martina Ostojić, koju je u polufinalu porazila Milošević sa 3:1.

Odličan meč odigrali su u finalu kadeta Andrej Milošević iz Budima i Jakša Krivokapić iz Novog a tituli prvaka radovao se 15-godišnji Milošević, koji je dvije godine mlađem protivniku iz Herceg Novog prepustio jedan set (3:1).

Milošević je u polufinalu pobijedio Đorđa Rahovića sa 3:0, dok je Krivokapić plasman u finale osigurao trijumfom protiv Čedomira Stavljenića iz Budima (3:1), pa su se Rahović i Stavljenić okitili bronzom.

U finalu muških parova Andrej Milošević i Čedomir Stavljenić (Budim) bili su bolji od Jakše Krivokapića i Đorđa Rahovića, dok je u ženskoj konkurenciji dubl Budima Suzana Milošević, Martina Ostojić u finalu savladao klupske drugarice Stefaniju Bajović i Aleksandru Vujović. U konkurenciji mješovitih parova Jakša Krivokapić i Suzana Milošević osvojili su pobjednički pehar pobjedom protiv Andreja Miloševića i Martine Ostojić.

Mladi stonoteniseri i stonoteniserke mimo prvobitnog plana i usvojenog kalendara takmičenja morali su da ulože dodatne i maksimalne napore, jer su uporedo igrani i završni turnusi ekipnog takmičenja kod mlađih kadeta i mlađih kadetkinja a koji su mogli da budu igrani u nekom drugom terminu shodno važećim propozicijama i pravilu o dozvoljenom broju mečeva u jednom danu.

Kod mlađih kadeta titulu su osvojili predstavnici Novog, drugo mjesto zauzela je ekipa Jedinstva a treće Valdanosa.

Prvak kod mlađih kadetkinja je ekipa Jedinstva, druge mjesto osvojila je ekipa Budima a treće Budućnost.

Izvor: RTCG

Share.

About Author

Leave A Reply