AMSCG: VOŽNJU PRILAGODITI VREMENSKIM I SAOBRAĆAJNIM USLOVIMA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Crnoj Gori se saobraća po pretežno suvim putevima i uz dobru vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Oni su naglasili da je na putevima u višim planinskim predjelima mjestimično izražena poledica.

Upozorava se da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući sitniji odroni.

“Neophodna je oprezna vožnja prilagođena vremenskim i saobraćajnim uslovima”, navode iz AMSCG.

Upotreba zimskih guma obavezna je do 1. aprila, na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica saobraća se jednom trakom naizmjenično, na mjestima izvođenja radova, a mogući su i povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

Zbog radova u razdjelnom ostrvu magistralnog puta M-4 dionica Podgorica-Tuzi zatvara se jedna saobraćajna trake bulevara prema Tuzima.

Zbog radova na izmještanju vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na dionici Nikšić-Podgorica magistralnog puta M-3 je, zbog rekonstrukcije, promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Zbog rekonstrukcije glavnog cjevovoda na regionalnom putu R-18 Pljevlja-Gradac-Šula dionica ulica Oslobođenja zatvorena je za saobraćaj.

Omogućeno je korišćenje alternativnog pravca.

Na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo zabranjen je prolaz za vrijeme radova.

Prolaz je jedino dozvoljen vozilima koja posjeduju propusnicu kompanije CRBC.

Share.

About Author

Leave A Reply