AMSCG: PUTEVI MOKRI, SAOBRAĆAJ USPOREN

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Crnoj Gori se saobraćaj obavlja usporeno i po mokrim putevima, a zbog obilnih padavina na pojedinim dionicama došlo je do zadržavanja vode na kolovozu.

“Bujični problemi su izraženi na bujičnim tokovima, u urbanim sredinama kao i na mjestima gdje se vrše građevinski radovi. Duž klisura i usjeka učestali su odroni. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima i poštovanje pravila saobraćaja”, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Podsjeća se da je upotreba zimskih guma za sva motorna vozila obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

“Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na putu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu, na svim točkovima”, kazali su iz AMSCG-a.

Minimalna dubina šare na gumama koje se koriste u ovom periodu je četiri milimetra. Na auto-putu posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno za sva vozila.

Na magistralnom putu M-5  dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta zbog čega dolazi do totalnih obustava saobraćaja za sve vrste vozila radnim danima u terminima od 08.30 do 11.30 i od 13.30 do 16.30 sati.

U toku su radovi na rekonstrukciji regionalnog puta R-3 dionica Pljevlja-Metaljka zbog čega se saobraćaj obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 12.00 do 16.00 sati.

Na magistralnom putu M-3 dionica Šćepan Polje-Nikšić do 01.12.2022. godine na ovom putnom pracu sabraćaj će se obavljati jednom trakom naizmjenično na mjestu izvođenja radova.

Promijenjen je  režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Na auto-putu saobraćaj se odvija normalno bez izmjena u režimu saobraćaja.

Share.

About Author

Leave A Reply