ALEKSA BEČIĆ SE VAKCINISAO U BERANAMA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić je, u cilju promocije masovne vakcinacije u našoj državi, nešto poslije 13 časova, u Beranama  primio prvu dozu kineske vakcine Sinofarm.

On je prije nekoliko mjeseci, kada je saopštio da će se vakcinisati kada krene masovna vakcinacija u Crnoj Gori i kada vakcine budu dostupne svim građanima, obećao da će to učiniti javno.

Saopštio je da misli da nije preležao koronavirus, a i test na antitijela je pokazao da ih nema.

„Što se tiče vakcine koju sam primio, rekao sam prije nekoliko mjeseci da nemam favorite među vakcinama, jer sam siguran da je sve ono što su odobrile zdravstvene institucije kvalitetno i djelotvorno. Rekao sam našim zdravstvenim radnicima da ću primiti onu vakcinu koje ima u ovom trenutku najviše u Crnoj Gori, tako da sam danas primio kinesku vakcinu Sinofarm“, naglasio je Bečić, koji se vakcinisao na jednom od punktova beranskog Doma zdravlja, koji su postavljeni u Hali sportova.

Kaže da se za vakcinacinaciju u Beranama odlučio kako bi jasno poslao poruku i dao skroman doprinos i podsticaj procesu masovne vakcinacije i u sjevernom regionu naše zemlje, jer je to nešto što nam je sada prijeko potrebno i da na taj način čuvamo i sebe i druge, čuvamo zdravlje i sistem u cjelini.

„Imamo pozitivne trendove posljednjih sedmica i pozitivan smo primjer u Evropi. Dobijamo ovih dana i pohvale od međunarodnih zvaničnika. Takođe sam dobio pohvale u razgovorima sa brojnim predsjednicima parlamenata evropskih zemalja. Danas ili juče smo negdje na nivou od 1.500 oboljelih, a u novembru mjesecu ili u predvečerju formiranja Vlade Crne Gore imali smo 11-12.000 oboljelih“, dodao je Bečić.

Naglasio je da sada, na dnevnom nivou, imamo nekoliko puta više onih koji su oporavljeni toga dana od broja novozaraženih.

„Imamo najmanju četrnaestodnevnu stopu obolijevanja od početka drugog talasa pandemije koronavirusa. Sve to ukazuje da su trendovi pozitivni, optimistični, da su u pravom trenutku u predvorju turističke sezone, ali pored svega toga pozivam na veliki oprez, jer svako opuštanje u borbi sa ovako zloćudnim protivnikom sigurno bi bilo kažnjeno“, upozorio je predsjednik Skupštine Crne Gore.

Zato, kako kaže, sve građane Crne Gore još jednom podstiče na proces vakcinacije, jer je to veoma bitno.

„Uz poštovanje mjera, masovna vakcinacija će omogućiti da nastavimo ovim pozitivnim tempom, a time, čuvamo sebe, svoje najbliže, sve građane Crne Gore, naše zdravlje, ekonomiju, zdravstveni sistem, uspjeh turističke sezone, a time u cjelini čuvamo i našu državu“, zaključio je Bečić.

Andrija Turčinović/Snežana Milić

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply