AKCIJA ZA POMOĆ PORODICI KORAĆ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eparhija Budimljansko-nikšićka već je uspjela da obezbijedi dio građevinskog materijala potrebnog za rekonstukciju porodične kuće Milisava Koraća, koja je izgorela u požaru.

“Već smo uspjeli da pribavimo krovnu konstrukciju i dio građevinskog materijala koji je neophodan da bi smo pomogli da se kuća porodice Korać u što kraćem roku obnovi. Planiramo da nakon što kuću dovedemo u odgovarajuće stanje, da pokušamo da obezbijedimo sredstava potrebna za nabavku namještaja i pokućanstva” kazao je protojerej-stavrofor Siniša Janković.

Kako je on kazao veliki broj građana se javlja sa željom da pomogne, a iz Eparhije je planirano da tokom litija budu postavljene kutije za donaciju.

” Desetak mladića obilaze okolna sela, ali je veliki broj ljudi koji nam se samoinicijativno javlja sa željom da pomogne. Tokom litija građani će moći onoliko koliko su u mogućnosti da doniraju novčana sredstva” dodao je Janković.

Porodica Korać živi u selu Štitare, 13 kim od Berana, broji jedanaest članova, a u utorak veče u jakom požaru ostali su bez krova nad glavom.

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply