Vegetarijanski obrok koji će vas ZAGARANTOVANO učiniti sitim

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dijelimo sa vama recepte za vrlo hranljiv i ukusn obrok, koji ne sadrži meso, ali će vas i te kako zasititi.

Gledajući filmove, a i hraneći se kod mame veći dio života, nekako smo navikli da se predlozi za doručak mahom sastoje od jaja i slanine i raznih suhomesnatih proizvoda koji se jedu u kombinaciji sa sirom, salatama, jajima, hljebom, zato vam opraštamo ako zato mislite da u obroku sa neizostavnim mesom leži ključ jutarnje sreće.

Ali, nova istraživanja dovode u pitanje da li su takvi obroci najzdraviji za početak dana. Koliko god oni bili hranljivi.

Sudeći po istraživanju sa Copenhagen University u Danskoj, konzumiranje proteina iz biljaka, pogotovo graška i pasulja, zadovoljava potrebu za hranom na duži period ako se uzmu pri doručku. U prevodu: vaš struk može imati MNOGO koristi ukoliko promijenite izvor proteina.

Naravno, sada ne znate šta da pripremite za doručak?

Bez brige! Evo fantastičnog recepta za obrok bez mesa radi vašeg uživanja.

Prijatno!

Takos od crnog pasulja i slatkog krompira

Tako za doručak? Da, molim! Kombinacija slatkog krompira i crnog pasulja je bogata proteinima i vlaknima, i definitivno će vas zasititi do ručka. U sebi nemaju glutena i potpuno su vegetarijanski obrok koji se može služiti i kao doručak, ručak ili večera.

Sastojci:

-4 šolje slatkog krompira isečenih u kockice

-2-3 kašičice maslinovog ulja

– 1 mali praziluk, fino isjeckan

– 2 bijela luka, zgnječena

– 1/2 kašičice soli

– 1/4 kašičice bibera

– 1 šolja preprženog crnog pasulja

– 1 ili 2 kašičice kokosovog ulja

– 8 kukuruznih tortilja

– Korijander

– Sir (vegetarijanski)

Priprema: U veliki tiganj sipajte maslinovo ulje i slatki krompir. Stavite poklopac i kuvajte na srednjoj vatri 5-7 minuta, povremeno promiješajte. Dodajte praziluk, bijeli luk so i biber. Nastavite da kuvate na srednjoj vatri još 7-8 minuta, ili dok slatki krompir ne bude dobro kuvan. U drugi tiganj na srednjoj vatri sipajte kašičicu kokosovog ulja i 2-3 tortilje. Tortilje zasebno zagrijte sa obije strane po 1-2 minuta. Izvadite ih iz tiganja i stavite na salvete da bi pokupili višak ulja. Uradite to sa svakom tortiljom. Svaku tortilju napunite sa dve kašičice crnog pasulja i isto toliko mješavine slatkog krompira i luka. Preko svega dodajte korijander i sir i uživajte!

Share.

About Author

Leave A Reply