20 MEDALJA ZA ATLETIČARE/KE LIMA NA PRVENSTVU CG

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Članovi Atletskog kluba (AK) “Lim” osvojili su 20 medalja na 67. pojedinačnom i 57. ekipnom prvenstvu Crne Gore za seniorke/ke, koje je tokom vikenda održano u Baru.

Ognjen Marsenić, takmičar AK “Lim”, postavio je novi rekord Crne Gore za juniore na 200m, rezultatom 22,48. Pored zlatne medalje u ovoj disciplini, najsjajnije odličje osvojio je i na 100 metara. Postignutim rezultatima, ispunio je norme za učešće na Prvenstvu Balkana za juniore, u obje discipline.

Među seniorkama, zlatnim medaljama na istim distancama okitila se Kristina Dubak.

Foto: ASCG

Još jedno zlato za AK “Lim”, na 1.500 metara, osvojio je Nemanja Đurišić. Na 800 metara kod seniora najbolji je bio Petar Veljić, a kod seniorki Marija Živković.

Stefan Joksimović bio je srebrni u trkama na 110 i 400 metara s preponama i u disciplini skok u vis, dok je bronzu osvojio u troskoku.

Talentovana atletičarka Maša Bubanja okitila se sa četiri srebrna odličja na 100 metara, 100 metara sa preponama, 200 metara i u skoku u dalj.

Na 400 metara srebrnu medalju osvojila je Marija Živković, koja je ovu medalju dodala zlatnoj, osvojenoj na 800 metara.

Zlatnu medalju u skoku u vis osvojio je atletičar AK “Jump” iz Berana Stefan Kolić.

Seniorke Lima osvojile su zlatne medalje u trkama na 4×100 i 4×400 metara, dok su seniori bili srebrni u trci na 4×400 metara, a bronzani na 4×100 metara.

U ekipnoj konkurenciji, u kategoriji seniora, treće mjesto osvojili su atletičari AK” Lim” iz Berana sa 3953 boda. Isto mjesto kod seniorki pripalo je atletičarkama Lima sa 4659 bodova.

Atletičari/ke Lima su oba dana takmičenja završili na drugom mjestu po broju osvojenih medalja – po deset.

Na prvenstvu je nastupilo preko 120 atletičara iz atletskih klubova: Lim, Jedinstvo, Mornar, Sanja, Orion, Rudar, Tara, Budućnost, Jump, Dionis, Podgorički maraton, Sparta, Zeta 2012, Lovćen, Tempo, Podgorica i Nikšić.

Van konkurencije nastupili su takmičari AK “Crvena Zvezda” iz Beograda i Trepče sa Kosova.

Takmičenju su ispred ASCG prisustvavali predsjednik Gojko Banjević,član UO ASCG dr Aleksandar Vujičić, sekretar Milan Madžgalj i nacionalni treneri Zoran Jojić, Marko Ristić i Ivan Popović.

Andrija Turčinović

Share.

About Author

Leave A Reply