ZORIĆ DJELIMA SPAJA PROLAZNO I VJEČNO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Izložba slika i crteža poznatog umjetnika, Naoda Zorića, koju čini dvadesetak radova rađenih različitim tehnikama, otvorena je u Spomen kući vojvode Gavra Vukovića.

Otvarajući izložbu predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić istakao je da je umjetnik od djetinstva bio zagledan u izvorno i iskonsko, upijajući svim svojim bićem surovu crnogorsku ljepotu.
„ Više od tri decenije Naod prolazi zamršenim putevima ljudske duše. Svom svojom emotivnom snagom objedinjuje arhaično i savremeno, prolazno i vječno. Iskren, autentičan, dosledan. Hrabro suočen sa mitovima o crnogorskom narodu“, kazao je Šćekić.

Izložbu koja obuhvata dvadesetak radova velikog formata, rađenih uljem i ugaljem na platnu, kao i kombinovanim tehnikama.

Naod Zorić rođen je 1968. godine u selu Đurđevića Tara. Fakultet likovne umjetnosti, odsjek za slikarstvo, završio je 1993. godine na Cetinju, u klasi prof. Dragana Karadžića. Godine 1995. završio je postdiplomske studije u Beogradu, kod prof. Radomira Reljića. Član je ULUCG. Slike i crteži mu se nalaze u muzejima, galerijama i privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.Studijski je boravio u Francuskoj, Grčkoj, Izraelu, Palestini, Egiptu, Turskoj, Sloveniji…

Učestvovao na mnogim umjetničkim simpozijumima i kolonijama u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Kolašinu.

Zainteresovana publika radove Zorića može pogledati do kraja avgusta.

Milena Bubanja Obradović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply