ZAVRŠENA OBUKA U OKVIRU PROJEKTA “JEDNAKE MOGUĆNOSTI ZA SVE”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dodjelom sertifikata polaznicim,  završena je obuka u okviru projekta  “Jednake mogućnosti za sve ”koji su sproveli D.O.O. „Vodovod i kanalizacija“ Berane i Opština Berane u sklopu programa profesionalne rehabilitacije i aktivne politike zapošljavanja i zapošljavanja osoba sa invaliditetom, finansiranog od strane Zavoda za zapošljavanje  Crne Gore.

Sertifikate polaznicima koji su se obučavali za rad u Vodovodu – Slavku Šćekiću, Luki Zečeviću I Milu Radojeviću, uručio je direktor ovog preduzeća Vuko Todorović, a polaznicima koji su se obučavali za administrativnog radnika – Miodragu Komatini, Milici Ćeranić I Ivani Stojanović,  potpresjednik Opštine Berane Marko Lalević.

Projekat traje godinu dana, a obuka polaznika trajala je tri mjeseca, kazala je za projekt menadžer Marijana Marjanović.

“Obuku za administrativne radnike sprovodila je OŠ “Vuk Karadžić”, dok je Vodovod kao nosilac projekta sproveo obuku za vodoinstalatere. Po dva polaznika, koja su se obučila za vodoinstalatera I administrativnog radnika, ostaće da rade u Opštini i Vodovodu narednih šest mjeseci. U Opštini će raditi Milica Ćeranić I Ivana Stojanović, dok će D.O.O. “Vodovod I kanalizacija” radon angažovati Luku Zečevića I Slavka Šćekića”, kazala je Marjanović. Pomoćnica sekretara za investicije i projekat Maja Pešić podsjetila je da je vrijednost ovog projekta 45 hiljada eura.

“Projektom je predviđeno da, nakon radnog angažmana dva polaznika u trajanju od šest mjeseci, jedna osoba koja je prošla obuku u okviru ovog projekta bude primljena na određeno vrijeme u radni odnos u Opštini Berane. Isti postupak biće sproveden I u D.O.O. “Vodovod I kanalizacija”, pojasnila je Pešić.

Ljubiša Dobrašinović, profesor  Osnovne škole “Vuk Karadžić”, koji je bio jedan od nastavnika na obuci, kazao  je da su se polaznici na smjeru administrativnog radnika obučili za rad na računaru u ovoj školi, koja je licencirana za obrazovanje odraslih.

“Zahvaljujući Opštini Berane I Vodovodu, dio sredtava iz ovog projekta usmjerili smo na obnovu informatičkog kabineta u našoj školi. Smatram da bi I kroz neke naredne projekte trebalo uključivati škole koje se bave obrazovanjem odraslih kako bismo, novcem dobijenim kroz projekte, pomogli  da  djeca koja pohađaju te škole mogu da se usavrše I podignu nivo informatičke pismenosti”, kazao je Dobrašinović.

 Polaznici obuke Luka Zečević I Ivana Stojanović  nadaju se da će nakon šest mjeseci ostati da rade u Vodovodu I Opštini Berane. “Lica sa invaliditetom su među najsiromašnijima, najugroženijim i najviše marginalizovanim grupama, a politika socijalne inkluzije je tek nedavno uvedena, čime se povećalo učešće socijalno ranjivih grupa u kvalitetnom obrazovanju i obuci za pristojno zaposlenje“ zaključili su iz projektnog tima.

Share.

About Author

Leave A Reply