Volkswagen novi Golf 8 otkriva za 20 dana!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Procurila je informacija kako je premijera ‘kralja iz Wolfsburga’ najavljena za 24. Oktobra.

Pod nazivom ‘Život se događa s Golfom’, u Wolfsburgu razotkrit će veo tajne s dugo najavljivane osme generacije popularnog hatchbacka. Novi bi Golf trebao postaviti nove standarde i to inteligentnom digitalizacijom, umreženim sastavima pomoći u vožnji kao i cijelim nizom elektrificiranih pogona.

Tako neke informacije spominju kako će benzinski modeli od 1 te 1,5 litra biti opremljeni i 48-voltnom hibridnom tehnologijom, i to isključivo u kombinaciji s poznatim DSG automatskim mjenjačom. Manji model ima oko 130, a veći 150 KS, i nije poznato gdje će se koristiti ručni mjenjač.

Iako bi mnogi pomislili kako neće biti dizelskih modela, to i nije tačno, no oni bi trebali biti pošteđeni 48-voltne hibridne tehnologije, jer za razliku od benzinaca imaju dosta manju emisiju CO2. Pored toga korićtenje hibridne tehnologije kod dizelskih modela značajno bi se odrazilo na cijenu finalnog proizvoda. Za sada se spominje da će u ponudi biti unaprijeđeni 2-litreni TDI kodnog imena EA288 Evo, a kojem je sada drastično smanjenje zagađenje.

Pretprodukcijski modeli već se pripremaju u Wolfsburgu, gdje će se proizvoditi i karavanski model, a ne više u Zwickau, koji je prenamijenjen te sada služi isključivo za proizvodnju električnih modela. Kroz godinu dana očekuje se i GTI izdanje s više od 250 KS, dok se 2021. očekuje i najsnažnije R izdanje s više od 400 KS. Vjeruje se kako nema planova za e-Golf na osnovi osme generacije Golfa, već bi njegovu ulogu trebao preuzeti nedavno predstavljeni ID.3. Ubrzo nakon te premijere očekuje se i prikazivanje nove, četvrte generacije Škode Octavije koja će i dalje dijeliti mnogo tehničkih detalja s novim VW Golfom.

Share.

About Author

Leave A Reply