USKORO PRAVILNIK O PROCJENI VRIJEDNOSTI IMOVINE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministarstvo finansija pripremilo je Pravilnik o procjeni vrijednosti imovine, koji bi uskoro trebalo da bude objavljen u Službenom listu.

Iz Ministarstva finansija su kazali da je pravilnik, odnosno metodologija, u finalnoj fazi donošenja. Tekst metodologije trenutno je u Sekretarijatu za zakonodavstvo i iz Ministarstva očekuju da bi do kraja septembra trebalo da bude upućen na objavljivanje u Službenom listu.

Poslanici će uskoro raspravljati o tom prijedlogu zakona, a generalna direktorica Direktorata za centralnu harmonizaciju u Ministarstvu finansija Ana Krsmanović, prilikom rasprave u Odboru, objasnila je da je razlog donošenja i izmjena tog akta produženje roka, do 31. januara, za usklađivanje profesije procjenitelja sa odredbama novog zakona. 

Razlog za donošenje je to što Ministarstvo još nije završilo postupak prenošenja ovlašćenja organizaciji koja će u narednom periodu sprovoditi proces obuke ovlašćenih procjenjivača, nakon čega će Ministarstvo da licencira objasnila je Krsmanović.

Share.

About Author

Leave A Reply