USKORO NOVI VW GOLF 8 NA TRŽIŠTU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nova, osma generacija modela Golf je ušla u posljednju fazu razvoja, odnosno provode se zadnja testiranja prije nego što bude dato konačno zeleno svijetlo za početak proizvodnje. Nakon sedam generacija i više od 35 milijuna prodanih primjeraka Golf će ući u novo doba, odnosno u “eru elektrificiranih pogonskih sklopova, digitalnog i povezivog interijera, naprednih sistema pomoći vozaču i eru online funkcija i servisa.”

Kroz svojih 45 godina postojanja Golf je više-manje uvijek bio sinonim za tzv. evolutivni dizajn. Prema svemu sudeći, tako će biti i s novom generacijom. Glavni VW-ov dizajner Klaus Bischoff tvrdi da se radi o prekrasnom automobilu koji će privlačiti poglede prolaznika.

Dodajmo da će novi Golf biti prvi VW-ov model, uz ID.3, koji će ponijeti novu, redizajniranu značku. Sam logo će premijerno biti predstavljen netom prije frankfurtskog auto salona.

U unutrašnjosti se mogu očekivati nešto veće novosti. Glavne karakteristike će biti veće digitalizacije, manje klasičnih prekidača, dostupnost digitalne instrumentne ploče i sl. Takođe, novi bi se Golf trebao moći pohvaliti naprednim sistemima pomoći vozaču i visokim nivoom sigurnosti.

Osnovu motorizacije će činiti turbo benzinski i dizelski motori manjih kubikaža, a kupcima će biti dostupne i električne verzije. Naglasak će biti prvenstveno na ekonomičnosti i nižem nivou štetnih emisija, no u ponudi će se svakako naći GTI i naravno, R modeli. Kako je i prije bilo službeno potvrđeno Volkswagen će novu generaciju Golfa predstaviti u oktobru  nedugo nakon ovogodišnjeg izdanja frankfurtskog auto salona.

Na pojedinim tržištima, poput onog njemačkog, prve isporuke se mogu očekivati već prije kraja ove godine!

Share.

About Author

Leave A Reply