UREĐENJE PARKA KOD LIMA UZ POMOĆ “TIKE”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Park pored Lima uskoro će biti rekonstruisan, sredstvima koje je obezbijedila Turska razvojna agencija TIKA, a prema projektnim planovima pored uređenja zelenih površina biće izgrađeno i savremeno dječije igralište.

“ U prethodnom periodu je bio dogovoren projekat koji se odnosi na uređivanje velikog gradskog parka, između mosta na Limu i Buvlje pijace, ali je zbog nekih nepredviđenih okolnosti , odnosno preusmjeravanja sredstava iz njihove organizacije na neke druge projekte i promjena koordinatora, došlo do toga da taj projekat bude odložen za 2019.godinu. Prilikom njihove posjete dogovoreno je da se radi kompletna sanacija jednog od najljepših gradskih parkova. U njemu će biti izgrađeno savremeno dječje igralište, ograđeno, sa gumiranom podlogom, biće postavljena nova led rasvjeta, zamijenjen parkovski inventar – klupe za odmor i kante za otpatke, a biće urađen i sistem za navodnjavanje kako bi se u najtoplijem dijelu godine zelene površine održavale kako treba” kazao je savjetnik predsjednika Opštine Berane za evropske integracije Darko Stojanović.

Predstavnici Turske razvojne agencije TIKA, Enver Resulogulari, Tuna Emirtekin i Suad Dizdarević, nedavno su boravili u Beranama gdje su sa sa rukovodstvom opštine Berane razgovarali o projektima koji su već realizovani u našoj opštini, ali i o budućoj saradnji.

“Nadam se da je ovaj projekat samo početak saradnje i da ćemo u narednom periodu sa TIKOM imati još projekata, sve na zadovoljstvo kako njih tako i Opštine Berane i, naravno,  građana Berana, koji će biti krajnji korisnici ovih projekata. Ukoliko ovaj projekat sprovedemo kako treba, u šta ni najmanje ne sumnjam, nadam se da će TIKA u nama prepoznati značajnog partnera”, rekao je Stojanović.

Kako je Stojanović kazao je u toku su pripremne aktivnosti vezane za ovaj projekat, pa će otvaranjem građevinske sezone započeti i radovi na uređenju parka pored Lima.

Mirka Dević / Milena Bubanja Obradović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE


Share.

About Author

Leave A Reply