UGOVORI ZA MHE ZA KOJE SE STEKNU USLOVI BIĆE RASKINUTI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iz Ministarstva kapitalnih investicija poručili su da će dosljedno sprovoditi politiku Vlade što podrazumjeva da, kako kažu, novih koncesija za mHE neće biti.

Iz resora Mladena Bojanića poručuju da je dosadašnjim pristupom pokazana velika neozbiljnost prema našim najvrednim resursima zbog čega Vlada kao donosilac odluka neće nastaviti takvu praksu.

“Situacija u kojoj smo se kao društvo našli nakon kontroverznih dodjela koncesija za gradnju mHE, društvenih i ekoloških posljedica kao rezultat će imati veliki negativni uticaj na cijelo naše društvo. Sagledavajući rezultate razvoja energetskog sektora kroz izgradnju mHE, jasno je da ovaj koncept za cilj nije imao unapređenje kvaliteta života i razvoj lokalnih zajednica, već stvaranje ekstra profita za povlašćene pojedince, potpuno zanemarujući potrebu očuvanja prirode i zdrave životne sredine”, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija, prenosi portal RTCG.

Kažu da je činjenica da je ova Vlada naslijedila zaključene ugovore kojima je omogućena izgradnja mHE.

“Konkretne odluke oko projekata koji se već realizuju ne želimo ishitreno donositi bez sagledavanja svih uticaja, kako bi negativne posledice smanjili na najmanju moguću mjeru. Ne želimo da zanemarimo rizik da bi nas raskidi ugovora bez jasne pravne argumentacije uveli u velike finansijske izdatke koji bi došli na naplatu svima nama, zbog čega se zalažemo da prvo dobro sagledamo i izmjerimo sve eventualne posljedice prije nego što donesemo odluke po ovom pitanju. Poslednje što želimo da poručimo je da ukoliko se stvore uslovi za raskid bilo kojeg ugovora, na osnovu jasnih dokaza, ova Vlada neće oklijevati da ih iskoristi i raskine ugovore”, poručuju iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Share.

About Author

Leave A Reply