UČITELJICA ČIJI PRIMJER TREBA SLIJEDITI

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sa osmjehom na licu i toplom dobrodošlicom prvog školskog dana brojne učiteljice dočekale su đake prvake. Svoju novu generaciju danas je dobila i Biljana Keković Joksimović, učiteljica čija predanost poslu i kreativnost nagrađena je od strane Fonda za kvalitet Ministarstva prosvjete Crne Gore, kao i priznanjam ANN EX YU.

U svojoj 32 godine dugoj karijeri Biljana je izvela brojne generacije, kojima je nastojala da prenese znanje, ali i da ih motiviše da budu aktivni i na drugim poljima.

“U nastavi primjenjujem inovacije, izvodim vanučionicku nastavu, uključujem roditelje i stručnjake iz raznih oblasti koji pripremaju predavanja za učenike. Učenici sami pripremaju predavanja i aktivno učestvuju u proces ocjenjivanja i samoocjenjivanja” kaže ona i doda je da njeni đaci imaju priliku da svoje znanje pokažu i kroz školske priredbe.

Priznanja za svoj rad Biljana dobija sa raznih strana, među kojima su i ona koja dolaze od roditelja djece kojima je ona učiteljica. Kreativno, upravo onako kako obrazuje svoje učenike, njihovi roditelji su joj se na kraju prošle godine zahvalili za pažnju i trud.

Nedostaju rijeci. Ponosna, srecna i tuzna u isto vrijeme. Hvala svim ucenicima i roditeljima, a narocito Marija Malisic na velikom trudu da organizuje danasnji dan.

Gepostet von Biljana Keković Joksimović am Mittwoch, 12. Juni 2019

Osim pedagoškog rada sa djecom, Biljana je aktivna i kao autorka brojnih naučnih radova, učestvuje na medjunarodnim naučnim skupovima, konferencijama i okruglim stolovima.

“Nastaviću da radim predano, požrtvovano i s ljubavlju u učionici. Trudim se da budem podsticajna, motivišem učenike i razvijam kod njih ljubav prema učenju. Samo uz kreativnost, maštovitost, samopouzdanje, sposobnost kritičkog promišljanja možemo opravdati očekivanja koja učenici imaju od nas” zaključuje ona.

Veza koju djeca izgrade sa učiteljicom često je presudna za njihov odnos prema školi i obrazovanju, Biljanin primjer dokaz je da su veliki uspjesi mogući, samo je potrebno volje, znanja i posvećenosti.

Milena Bubanja Obradović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply