U GIMNAZIJI “PANTO MALIŠIĆ” DODIJELJENE DIPLOME “LUČA”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Gimnaziji “Panto Mališić” održana je svečanost u čast najboljih učenika, kojima su dodijeljene diplome “Luča”.

Priznanje koje se dodjeljuje učenicima za izuzetne rezultate u učenju dobilo je ukupno 42 učenika/ce, od kojih “Luču I” je dobilo 19 učenika/ca, a diplomu “Luča II” 23-je.

Direktor Gimnazije, Dragan Bubanja u svom obraćanju je kazao da osvrtom na proteklu školsku godinu, mogu se vidjeti brojne državne i opštinske nagrade, različite aktivnosti i realizovani projekti čiji su nosioci bili učenici koji su danas nagrađeni.

“To je ono čime se danas ponosimo i možemo da tvrdimo da Gimnaziju napušta jedna izuzetna generacija koja je to dokazala, ne samo uspjesima i dobrim ocjenama, nego i svojim sveukupnim ponašanjem- na maturskoj ekskurziji, na ispitima, prilikom poslednjih dana provedenih u ovoj školi, na maturskoj večeri…svuda dostojanstveno, pristojno, bez i jedne mrlje koja bi pokvarila utisak koji ostavljaju. U vremenu kkada se sve više govori o različitim porocima među mladim ljudima, o incidentima, vršnjačkom nasilju i drugim sličnim pojavama, mi ovdje imamo mlade ljude vredne divljenja i poštovanja. Oni su naš najvredniji resurs”, istakao je Bubanja.

Bubanja je imao i poruku za sve učenike koje ove godine napuštaju Gimnaziju.

“Danas, kada se na neki način opraštamo od vas, ne samo najboljih već i ostalih učenika koji nisu dobitnici diplome, ali ništa manje nisu zaslužni za ovu sliku koju ste kao generacija ostavili za sobom, želim da vam poručim samo jedno- gde god da odete, slijedite ove korake koje ste ovdje napravili, nastavite taj svoj zacrtani put, ali ga popločajte hunmanim odnosom prema svemu što vam bude prepreka ili podsticaj, jer je to najveća vrijednost kojoj treba težiti. A profesionalno ostvarenje će, u to sam siguran, doći kao plod vašeg znanja i zalaganja”, kazao je Bubanja.

Kakao je naš portal i ranije javljao, Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenicu generacije za školsku 2023/24. godinu izabrana je Hana Ljuca.

Ona je učenica IV-2 odjeljenja.

“Po prvi put polagali smo maturski ispit, dostojanstveno, bez prepisivanja, iako rezultati nisu sjajni, budite ponosni generacijo. Negdje ćemo uvijek u sebi nositi ovu Gimnaziju u srcu, govorim u ime čitave generacije, profesori bili ste za nas prvo ljudi i onda kad nam i niste izašli u susret jer je to tad bilo možda bolje za nas”, zaključila je Ljuca.

Moderatorka je bila učenica III razreda, Andrea Ivanović.

Aleksandra Vešović/ Slađana Cimbaljević

Share.

About Author

Leave A Reply