TRIKOVI ZA ŠMINKANJE ZA DAME SA MASNOM KOŽOM

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kada se jutarnji makeup radi pre posla ili obaveza, u polurazbuđenom stanju, veća je vjerovatnoća da će se napraviti greška u šminkanju nego da će se postići izgled Gigi ili Bele Hadid. Ista situacija se može desiti i pri stavljanju vječernjeg makeupa za izlazak ili proslavu. Ovo su trikovi u šminkanju za masnu kožu. I kada kažemo greška ne mislimo na ubadanje maskare u oko, već na tipične greške koje se prave pri šminkanju ukoliko mučite muku s masnijim tipom kože.

Kako zaobići makeup greške?

Iako ne spada u sam proces šminkanja, piling je esencijalan za sve, a pogotovo za osobe sa masnom kožom. Ukoliko se piling ne radi redovno (a trebalo bi u principu oko tri puta nedjeljno ako ste problematičan tip), lice se ne pročišćava i pri tome postaje još nezgodnije za šminkanje.

Nekad je umesto pilinga idealna i maska za lice, koja takođe može imati djelotvoran efekat.

Obična maskara za trepavice može da se razmaže i pri tom uništi makeup. Nanošenje vodootporne maskare, koliko god bilo naporno za kasnije skidanje, može biti spas za osobe sa masnijim tipom kože.

Pogrešno konturisanje u odnosu na oblik i crte lica – još jedna je od fundamentalnih grešaka. Takođe, odabir pogrešne nijanse iluminatora za podočnjake ili stavljanje previše rumenila, samo su neki u nizu makeup promašaja koji se mogu napraviti.

Uostalom, ne želite da djelujete kao da ste izašli iz kuće porodice Adams. Nikad, ali nikad, šminkanje ne treba da se dešava u loše osvijetljenoj prostoriji – posledice mogu biti kobne, kao što su iscrtane usne nijansom olovke za oči (opet – goth vrijeme je odavno prošlo).

Većina osoba sa masnom kožom izbjegava hidratantnu kremu za lice i upravo je tu greška, jer se za ovaj tip kože zapravo preporučuje korišćenje hidratantne kreme prije nanošenja makeupa.

Iscrtavanje obrva debljih nego što jesu, jedan je od glavnih makeup grijehova. Sa preiscrtanim obrvama samo se može djelovati “awkward”, a ne kao Kara Delevinj. Suptilno naglašavanje obrva je druga stvar. A potpuno zanemarivanje obrva nas vraća u 2000-te.  Možda najveća greška koju djevojke sa masnom kožom mogu da naprave jeste stavljanje pogrešnog pudera i to previše. Zato je jako bitno odlučiti se za što kvalitetniji proizvod koji ne podstiče širenje nečistoća.

Share.

About Author

Leave A Reply