TRADICIJA INSPIRACIJA ZA RAJKA I ANĐELU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Naši sugrađani Anđela Bubanja i Rajko Nišavić, kao i mnogu zaljubljeni parovi svoju vezu su krunisaali brakom. Svoju ljubav, kao i ljubav prema tradiciji i folkloru, ovjekovječili su u video spotu koji ujedno poromoviše i prirodnu ljepotu Šiškog jezera, jednog od najljepših jezera u Beranama.

” Ideja da snimimo ovaj spot je nastala sasvim slučajno, s obzirom da su Vlado Šćekić i njegova ekipa snimali našu svadbu našli smo se kako bi se dogovorili oko detalja. Nismo imali dovoljno vremena da na dan svadbe napravimo dovoljno fotografija i tako smo se dogovorili i došli na ideju da par dana nakon svadbe odemo na Šiško jezero i uradimo fotografije i jedan mali spot. Za naš spot smo htjeli da odaberemo destinaciju koja odiše nekom unikatnom ljepotom koja je uvijek prisutna. Iako je bio kišan dan Šiško jezero, predivno zelenilo vode, stari katuni, svež vazduh i tišina koju poremeti jedino zvuk čaktara ovaca i psa čuvara” objašnjava Rajko dodajući da mu se čini da tu tradicija predaka i danas odjekuje.

Ljubav između njih je bila na prvi pogled, a nije im dugo trebalo da se odluče da stanu na ludi kamen.

“Upoznali smo se na Andjelinom radnom mjestu. Vjerujem da je to bila ljubav na prvi pogled. Naša veza je počela 8. marta prošle godine, vjerio sam je 14. oktobra na kumovoj svadbi, a vjenčali smo se 8. septembra ove godine “dodaje on.

Rajko je član kulturno umjetničkog društva “Kolo” , a kako kaže, ljubav prema narodnim igrama prenio je i na svoju izabranicu.

“Dugogodišnji sam igrač folklora u KUD KOLO Berane, a nju je oduvijek fascinirala nošnja, tradicija, igra, raznolikost i brzina pokreta. Trudio sam se da joj što više mog znanja prenesem i naučim je par koraka iz pojedinih kola. Dobro joj je išlo iako je uporno govorila da igra kao da ima dvije lijeve noge. Imala je lijep stav i pokrete, što sam ja kao dugogodišnji folkloraš umio da prepoznam” kaže Rajko.

Veliko Šiško jezero, nalazi se u reonu poznatom pod nazivom Šiška, pa je i jezero po tome dobilo ime. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1660m, okruženo je katunima i šumom.

Milena Bubanja Obradović

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply