Todorović i Bećović: Zajedničkom saradnjom ubrzaćemo realizaciju kapitalnih projekata u beranskoj opštini

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Opštine Vuko Todorović i direktor Uprave za kapitalne projekte Esmin Bećović, sa saradnicima, razgovarali su na temu kapitalnih projekata koji se finansiraju iz ovogodišnjeg državnog budžeta i precizirali načine na koje mogu biti ubrzane aktivnosti na njihovoj realizaciji. Na sastanku su razmatrani i projekti koji bi trebali biti uvršteni u kapitalni budžet za sledeću godinu.

Predsjednik Opštine iskazao je zadovoljstvo posjetom i istakao važnost održavanja radnog sastanka kako bi se zajednički razmotrili započeti projekti, faze realizacije i projektna i druga obavezna dokumentacija i procedure.

Na sastanku su razmatrani projekti: Reciklažno dvorište; Izgradnja lokalne infrastrukture; Nastavak radova na zaobilaznici; Rekonstrukcija Trga 21.jul; Izgradnja gradske saobraćajnice od Ulice Dušana Vujoševića do O.Š.,,Vuk Karadžić”; Rekonstrukcija Spomen kuće Gavra Vukovića; Izgradnja Cites centra; Izgradnja ski centra na lokalitetu Lokve i izgradnja gondole na Jelovici; Izgradnja vrtića; Izgradnja fiskulturne sale u O.Š.,,Radomir Mitrović”; Uređenje prostora u okviru Spomen kompleksa na Jasikovcu; Izgradnja gradskog bazena; Izgradnja nove zgrade Centra za kulturu; kao i projekti koji se tiču radova u okviru Opšte bolnice i Zgrade Osnovnog suda u Beranama.

Direktor Esmin Bećović izrazio je uvjerenje da će Uprava za kapitale projekte, u okviru svojih nadležnosti i uz pomoć resornih ministarstava, uložiti sve napore kako bi procedure, koje se tiču konkursa, projektne dokumentacije i dr. , uredno i blagovremeno bile sprovedene i završene a faze realizacije projekata, koji se već sprovode u beranskoj opštini, bile ubrzane.

Sastanku su prisustvovali, ispred Uprave za kapitalne projekte pomoćnica direktora Bojana Mitrić i PR Slađana Čađenović, potpredsjednici Opštine Damjan Ćulafić i Mladen Premović, Glavni gradski arhitekta Sonja Vuković, sekretar za investicije i projekte Sveto Mitrović, sekretar za uređenje prostora Marijan Obadović i sekretar za opštu upravu Miloš Raković, menadžer Marko Lalević, direktor Agencije za izgradnju i razvoj Miro Vešović, pomoćnik direktora Agencije Miloš Raičević, savjetnice u Sekretarijatu za investicije i projekte Danka Golubović i Rada Barjaktarović i šefica PR Biroa Irina Zečević.

Share.

About Author

Leave A Reply