ŠTA MUŠKARAC NAJPRIJE PRIMJETI KOD ŽENE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Muškarci primjećuju mnogo stvari o djevojkama kad ih prvi put upoznaju, čak i kad se radi o ležernijim susretima, a ne na izlascima. Biološki gledano, muškarci imaju poteškoće da zabilježe određene djelove ženskog tijela, odjeću, pa čak i njeno držanje kad je prvi put vide. Uređujući ove dijelove tijela, možete povećati svoje šanse za sastanak – ili samo odstupiti od polaska. Evo psihologije iza onoga što muškarci primjećuju o dami i što stvarno privlači njihovu pažnju kad ih prvi put upoznate.

Tvoje oči. 70% muškaraca kaže da prvo primijete ženske oči. Oči nam mnogo govore o našoj ličnosti. Zgodan izgled, sjajna šminka za oči i sveukupni “jasan” pogled u oči učinit će većinu muškaraca dovoljno zaintrigiranim da žele razgovarati s vama. Studije su čak pokazale kakvu šminku za oči muškarci preferiraju vidjeti na ženama. Prema naučnicima, lagani eyeliner, gole sjene i malo maskare su vam potrebni kako biste zaista krenuli ka muškarcima.


Cipele. Čak i ako nema fetiš na stopala ili fetiš na cipele, velike su šanse da će primijetiti šta nosite. Prave cipele mogu poboljšati vaš cjelokupni izgled haljina, a takođe mogu dati nogama malo značaja.

Vaš stav. Baš kao što žene mogu shvatiti muški loš stav, i muškarci se prilično brzo pohvataju prema ženskim stavovima. Topli, prijateljski, razigrani i njegujući stav otići će dalekoTvoja koža. Univerzalno gledano, bistra koža je privlačna. To je pokazatelj odličnog zdravlja, dobrih gena i praćenje dobre prehrane. Ne iznenađuje da muškarci primijete kada je ženski ten sjajan. Ako tražite datum, udvostručite hidratantnu kremu!

Tvoja kosa. Muškarci zaista primjećuju dugu, zdravu, sjajnu kosu. Naučnici kažu da je dobra kosa znak mladosti i dobrog zdravlja, a obje se smatraju povoljnim osobinama dugogodišnjeg partnera.Vaš osmijeh. Jedna vrlo mudra modelsica rekla je jednom da bez osmijeha nikada nećete biti potpuno obučeni. Kad muškarci vide ženu s osmijehom srdačnu i pozitivnu, to shvata kao signal da ste otvoreni za flert. Dobar osmijeh takođe vas označava kao ljubaznu osobu – upravo vrstu osobe koju bi željeli za djevojku.

Tvoje noge. Duge noge podsvjesno se promatraju kao znak dobre genetike. Kao rezultat, muškarci imaju tendenciju da primijete ženske igračke malo brže nego što biste očekivali.

Vaš stil oblačenja. Vjerovali ili ne, većina muškaraca radije izlazi sa ženom koju smatra “otmjenom”. To znači da ćete možda trebati ograničiti količinu kože koju pokazujete. Izvrsni osjećaj za stil ide daleko za oba pola, pa nastavite i kupujte najbolju odjeću koju možete.

Share.

About Author

Leave A Reply