Српијечите дехридратацију: Воду пијте и кад нисте жедни

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Воду пијте у редовним размацима. Добра идеја је и да пратите колико воде пијете да бисте били сигурни да сте попили довољно, а током љета још је важније пити довољно течности уопште.

Kада су виске температуре и када се знојимо више, нашем тијелу је потребно и више течности да би надомести оно што смо изгубили, пише Метро.

Човјек веома лако дехидрира, нарочито љети, а то може да доведе и до опасних стања попут исцрпљености и топлотног удара.

Стручњаци откривају како да будемо хидрирани.

Пијте воду и прије него што ожедните

Да бисте остали хидрирани, важно је да током дана непрестано пијете воду, и то у малим гутљајима, али константно. Пијте је у редовним размацима.

Будите свјесни колико воде попијете

Добра идеја је бити методичан и пратити колико пијете.

Иако је узимање гутљаја воде ту и тамо изврсно, боље је бити свјестан колико тачно попијемо, како бисмо били сигурни да заправо добијамо онолико воде колико нам је потребно.

Можете да имате осјећај као да сте попили литар док пијете мале гутљаје, али у стварности то може да буде само једна чаша.

Држите воду стално уз себе

0Требало би да имате навику да стављате флашицу воде у торбу сваки пут кад напуштате кућу посебно када су температуре високе, што је случај ових дана.

Share.

About Author

Leave A Reply