SLUŽBA ZAŠTITE DOBILA VRIJEDNU SPECIJALIZOVANU OPREMU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Službi zaštite i spašavanja je uručena vrijedna donacija opreme, obezbijeđena kroz projekat saradnje Saveza vatrogasaca i NVO Florijan, a pod pokroviteljstvom Ambasade Velike Britanije u Crnoj Gori. Opremu je, u prisustvu predsjednika Opštine Vuka Todorovića, komandira Ljubiše Bojovića  i pripadnika Službe zaštite, uručio je Goran Janković, predsjednik Saveza vatrogasaca- spasilaca Crne Gore.

Prema riječima Todorovića, Opština Berane zahvalna je na vrijednoj donaciji jer je za specijalizovanu opremu Službe zaštite potrebno je obezbijediti velika sredstva, a lokalne samouprave nisu u mogućnosti da bez  pomoći donatora istu obezbijede i servisiraju.

,, Zadovoljstvo mi  je što smo beranskim kolegama pružili pomoć u vidu vrijedne opreme za spašavanje na vodama i brzim vodama, zatim određena zaštitna odijela, alpinističku opremu i termovizijsku kameru, koja će našim kolegama znatno pomoći u radu. Radi se o skupocjenoj opremi, koju je nemoguće obezbijediti iz sredstava Službe. U narednom periodu sprovodićemo aktivnosti koje se tiču nabavke dodatne opreme, ali i obezbjeđivanja obuka za vatrogasce i spasioce. Već početkom oktobra, u opštini Berane, odnosno u Službi zaštite boraviće instruktori Florijana, specijalizovana lica sa posebnim stepenom obuke, koja će prenijeti beranskim kolegama svoja znanja i vještine, kazao je Janković, predsjednik Saveza vatrogasaca i spasilaca Crne Gore i ocijenio  da Opština Berane treba da postane  centar Službi zaštite i spašavanja za obuku na sjeveru.

Dobra  saradnja sa Savezom vatrogasaca- spasilaca, prema riječima Komandira Bojovića, rezultirala je da,  u budućem periodu pripadnicima Službe zaštite bude omogućeno da na lakši način pristupe rješavanju krizne situacije i efikasnije riješe problem na terenu.

Izvor: berane.me

Share.

About Author

Leave A Reply