SKIJAŠI “SMILJEVICE” USPJEŠNI NA TAKMIČENJIMA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Skijaška sezona je u toku, a takmičari ski kluba „Smiljevica“ aktivno učestvuju  i ostvaruju značajne rezultate na takmičenjima koje se organizuju prema kalendaru Skijaškog saveza Crne Gore.

„ Naši skijaši učestvovali su  na takmičenjima koja su održana na Žabljaku i pokazali zavidan nivo spremnosti i skijaške vještine. U kategoriji pionira Janko Prle osvojio je  dva četvrta mjesta u disciplini veleslalom. U slalomu šestu poziciju zauzeo Rajić Balša, a ekipno smo osvojili četvrto mjesto. Ovo je zaista veliki uspjeh jer su na takmičenjima učestvovali i mnogo iskusniji skijaši“ kazao je predsjednik kluba Ivan Popović.

Prethodnog vikenda održana su još dva takmičenja, a učešće na njima uzeli su i mlađi skijaši polaznici škole skijanja koja je u januaru održana na Lokvama.

„Na poslednja dva takmičenja, na Savinom kuku, učestvovali su i mlađi skijaši. To je novina koju smo uveli, da bi i cicibani imali priliku da se takmiče i na taj način usavršavaju svoje skijaške sposobnosti. Smatramo da je dobro da ono što vide na Tv-u iskuse i sami. Tako da su na takmičenjima učestvovala čak tri mlada takmičara pozalnika Škole skijanja“ dodao je Popović.

Ski klub „Smiljevica“ u saradnji sa Ski centrom Lokve organizovao je šestodnevnu Školu skijanja za koju je ove godine vladalo veliko interesovanje.

„ Ove godine poslužilo nas je vrijeme, tako da su na Lokvama bili idealni uslovi za skijanje i obuku. Oko 40 polaznika, uzrasta od  pet do 18 godina, prošli su kroz obuku i naučili osnove skijanja. Škola je organizovana dok je trajao zimski raspust, tako da smo tih dana mogli intenzivno da radimo i treniramo. Moram da naglasim da smo obuku organizovali uz pomoć uprave Ski centra Lokve i uz podršku Opštine Berane “ rekao je Popović i dodao da među polaznicima ima dosta onih koji pokazuju veliki skijaški talenat.

U organizaciji ovog skijaškog kluba, krajem mjeseca, biće održan Kup Smiljevice na stazi Skrivena na Lokvama.

„ Naši članovi i polaznici škole skijanja imaće priliku da se oprobaju na takmičenju na Lokvama. Imajući u vidi da je skijanje skup sport, tako ćemo moći da uključimo više naših skijaša, koji nisu bili u mogućnosti da se takmiče na Žabljaku. Mi kao klub nastojimo da obezijedimo određena sredstva, ali su ona ograničena, tako da roditelji moraju da učestvuju u troškovima, a to ne mogu svi da priušte. Baš zbog toga takmičenje koje mi organizujemo je važno, jer će više djece moći da dođe i učestvuje“ objasnio je Popović.

Na kupu „Smiljevice“ skija se u disciplini slalom, a pored takmičara iz Crne Gore organizatori očekuju dolazak i skijaša iz okruženja- Sjenice, Čajetine, Zlatara iz Nove varoši i brojni drugi.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply