SINDIKAT TRAŽI DA SE LJEKARIMA POVEĆAJU PLATE OD 225 DO 400 EURA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sindikat doktora medicine tražiće od Ministarstva zdravlja i Vlade da se plate doktorima medicine povećaju za 225, specijalistima 350 i subspecijalistima za 400 eura, nakon što je Fond za zdravstveno osiguranje najavio da će budžet biti uvećan za 32 miliona i iznosiće 237 miliona eura za narednu godinu.

Predsjednica Sindikata doktora medicine Milena Popović Samardžić kazala je da Ministarstvo zdravlja i Fond ne brinu o zaradama zaposlenih u zdravstvu, čije se osnovne plate kreću od 550 do 900 eura, već o ugovorima sa privatnim klinikama i apotekama, kojima su ove i prošle godine isplatili preko 13 miliona eura.

Iz Fonda za zdravstveno osiguranje su nakon utvrđenog nacrta budžeta saopštili da se uvećanje za zdravstveni sistem ne odnosi na povećanje plata medicinskom osoblju.

“Mi ćemo i dalje insistirati na povećanju koeficijenta. Sindikat će istrajati u svojim zahtjevima koji se nijesu promijenili i to da se za ljekare subspecijaliste odredi koeficijent 18, za ljekare specijaliste 16 i ljekara opšte prakse 12, što bi značilo da ljekari zarađuju najviše do 1.200 eura za osmočasovni rad”, ističe Popović Samardžić.

Ona navodi da se Sindikat već duže vrijeme bori za ispravljanje nepravde prema ljekarima u Crnoj Gori.

Share.

About Author

Leave A Reply