SINDIKAT PROSVJETE TRAŽI POVEĆANJE PLATA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sindikat prosvjete je  pozvao Vladu da u fokus vrati pitanje materijalno-socijalnog položaja prosvjetnih radnika, “što je preduslov za uspješno sprovođenje reformi i funkcionisanje cjelokupnog obrazovnog sistema”.

“Profesije prosvjetnih i zdravstvenih radnika su najpotcjenjenije u našem društvu. Porazna je činjenica da su zarade zaposlenima u obrazovanju i dalje ispod državnog prosjeka. Prosvjetni radnici se iz godine u godinu pozivaju na strpljenje, iako im već dugi niz godina zarade nijesu uvećavane”, saopštili su iz Sindikata prosvjete.

Oni, kako tvrde, preduzimaju različite aktivnosti kako bi se poboljšao status i uslovi rada zaposlenih u prosvjeti, uzevši u obzir da im se posao višestruko povećao i postao složeniji i odgovorniji, a da je njihov socijalno-ekonomski status višestruko pogoršan.

Sindikat prosvjete je, u martu ove godine, uputio Vladi i Ministarstvu prosvjete zahtjev za pregovore o povećanju zarada u obrazovanju i inicijativu u vezi sa usklađivanjem Granskog kolektivnog ugovora za oblast prosvjete sa Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

Share.

About Author

Leave A Reply