SINDIKAT MEDIJA: OTVARANJE TELEVIZIJE JE NEISPLATIVO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predstavnici Sindikata medija Crne Gore,predsjednica Marijana Camović i potpredsjednik Radomir Kračković, posjetili su danas Radio Berane, gdje su se sastali sa menadžmentom i članovima Sindikalne organizacije.

Tokom posjete bilo je riječi o nezavidnoj finansijskoj situaciji u kojoj se Radio Berane nalazi već godinama, kao i o najavljenom otvaranju lokalne televizije.

“Situacija u kojoj se nalaze naše kolege i koleginice u Radiju Berane nije dobra, njihov položaj definitivno je najloši u odnosu na sve ostale lokalne javne emitere. Podsjećam da smo imali  obaćanje da će broj zarada koji im se duguje biti značajno smanjen, što je osnivač samo djelimino ispoštovao, pa im se u ovom trenutku duguje još sedam zarada. Osim toga najavljeno je otvaranje televizije, što ni na jedan način ne može doprinijeti poboljšanju položaja zaposlenih u Radiju. Televizija je veliki poduhvat, tako da se njenom otvaranju mora pristupiti ozbiljnije i transparentnije, napraviti analizu isplativosti, održati javnu raspravu i u taj proces uključiti zaposlene u Radiju. Ukoliko pogledamo situaciju sa ostalim lokalnim televizijama, smatram da je to pogrešan potez i da može ugroziti, ionako teško, funkcionisanje Radija” kazala je Camović.

Lokalni javni emiteri imaju važnu ulogu za lokalnu zajednicu pa je poželjno raditi na njihovom osnaživanju i obogaćivanju sadržaja, što je kako ona smatra, Radio Berane uspio osnivanjem portala.

“Portal Radija Berane predstavlja jedan o pozitivnih primjera kako se može odgovoriti izazovima pred kojima se nalaze lokalni mediji. U ovom trenutku treba razmišljati šta je najbolje da se poboljša pozicija Radija i portala, a otvaranje televizije neće doprinijeti tome. Taj poduhvat koji je potpuno neisplativ” smatra Camović.

Pored posjete Radiju Berane, predstavnici Sindikata Medija posjetili su i RTV Rožaje.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BERANE

 

Share.

About Author

Leave A Reply