Šest radio stanica sa sjevera gasi signal na 12 sati

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zbog finansijskih problema šest radio stanica sa sjevera zemlje obustaviće u emitovanje programa na 12 sati, kako bi skrenuli pažnju javnosti na situaciju u kojoj se nalaze. Prekid programa počinje u pet do 12.

Program će na 12 sati obustaviti Radio Jupok, Radio Petnjica, Radio Mojkovac, Adriatik, Plus i Laki radio.

“Dvanaestočasovna tišina sa naših frekvencija trebalo bi da bude glas poziva upomoć! U pomoć pozivamo Vladu koja u uslovima pandemije treba da ima sluha za teškoće sa kojima se susrijećemo, kako bi održali program od posebnog značaja za lokalne zajednice na sjeveru Crne Gore”, kazala je predstavnica lokalnih radio stanica sa sjevera Seada Sadiković, prenosi Radio Petnjica.

Ona je kazala da Vlada mora da pozove Radio-difuzni centar, najodgovorniju instituciju za stanje u koje se nalaze, kako bi razmotrili načine pomoći komercijalnim lokalnim emiterima.

Umjesto da im Radio-difuzni centar olakša poslovanje, Sadiković kaže da baš oni uoči korona krize neopravdano povećavaju cijene svojih usluga.

“Infrastrukturu, koju su na upravljanje dobili od države, koriste kao mehanizam za ekstra profit. Trenutno imaju čak dva miliona neraspoređene dobiti. Tražimo da cijene usluga vrate na pređašnji nivo, tražimo pomoć kako bi u ovim teškim vremenima opstali“, navela je Sadiković.

Ona je dodala da bi ova pomoć bila u korist građana na sjeveru i zaposlenih, pa i u korist iste Agencije, koja bi na taj način imala koliko-toliko zdrave i nadasve neophodne radio stanice.

Izvor-rtcgonline

Share.

About Author

Leave A Reply