SAVJETI ZA ZAŠTITU OD SUNCA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kada stigne ljeto i visoke temperature, od sunca se treba štititi i kada nismo na plaži. Tokom ljetnjih meseci naša koža je najviše izložena sunčevom zračenju, koje može da bude veoma opasno i štetno. INFRACRVENO A zračenje koje emituje sunce je opasnije za kožu od UVA i UVB zračenja. Osim što dublje prodire u kožu, takođe predstavlja trećinu ukupnog sunčevog zračenja, dok UVA i UVB čine svega sedam odsto ukupnog sunčevog spektra.  Donosimo vam  korisne savjete kako na pravilan način zaštititi kožu tokom ljetovanja:

Sačuvajte vašu kožu

 Kremu sa zaštitnim faktorom koristite svakodnevno, ako ste izloženi suncu više od 10 minuta. Ukoliko volite da se sunčate, kremu ponovo nanosite na svakih 1,5-2 sata. Ne zaboravite da obavezno ponavljate premazivanje zaštitnim sredstvom nakon kupanja  ili brisanja peškirom.

Izaberite kvalitetnu kremu za sunčanje

Obratiti pažnju da odabrana krema za sunčanje, osim od UVA i UVB zračenja, štiti i od infracrvenog (IR-A) zračenja koje je veoma štetno za kožu, jer prodire najdublje u njenu strukturu! Izaberite kremu koja ne sadrži vještačke hemijske filtere kao zaštitu od sunčevog zračenja. Obratite pažnju na sastav-uvek birajte kreme koje vam neće izazvati alergije (kreme bez konzervansa, parabena, parfema, ulja, veštačkih boja).  Vodite računa da ne produžavate  sunčanje zbog korišćenja većeg faktora.

L&Z  beauty preporuka: Njemačka medicinska linija Ladival proizvoda su idealna zaštita za odrasle i djecu! Štite od UVA, UVB i štetnog IR-A zračenja suncaLadival kreme su posebno prilagođene dječijoj, osetljivoj i koži alergičnoj na sunce. Ne sadrži konzervanse, parabene, parfeme, boje, peg emulgatore ni vještačke filtere.

Za djecu dodatan oprez

Izbjegavajte izlaganje suncu u periodu od 10h do 16h. Djecu je najbolje voditi rano ujutru na plažu, ili  kasno popodne, kako bi izbjegli najveće zračenje. Šeširići i zaštitna krema su naravno obavezni, a idealno mesto na plaži za bebe je u hladu. Prilikom boravka u hladovini zaštita od sunca je takođe potrebna.

Ostala zaštitna sredstva  Iako ste pravilno naneli kremu koja vas čuva od sunčevog zračenja, koristite i naočare za sunce, šešire, suncobrane, pamučne majice sa dugim rukavima, unosite puno vode, jedite puno svježeg voća i povrća, i bezbjedno ljetovanje može da počne.

Share.

About Author

Leave A Reply