SARADNJA SA SZO: FEJSBUK KREĆE U OŠTRU BORBU PROTIV “ANTIVAKCINAŠA”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fejsbuk je obećao da će usmjeravati korisnike na “tačne i vjerodostojne informacije o vakcinama na više jezika”. To je rezultat višemjesečnih razgovora sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (SZO).

SZO je objavila juče da pozdravlja odluku Fejsbuka da usmjerava korisnike svojih platformi koji traže informacije o vakcinaciji prema naučno provjerenim činjenicama, a ne dezinformacijama. Tako će vitalne zdravstvene poruke doći do ljudi kojima su potrebne.

“Velike digitalne kompanije imaju odgovornost prema svojim korisnicima. Moraju da osiguraju da oni mogu pristupiti činjenicama o vakcinama i zdravlju. Dezinformacije o vakcinama velika su opasnost za globalno zdravlje, čime se mogu preokrenuti decenije napretka u borbi protiv zaraznih bolesti”, navedeno je u saopštenju SZO.

Smrtonosne zarazne bolesti poput malih boginja, difterije, hepatitisa, kolere i žute groznice mogu se spriječiti vakcinacijom, kaže SZO.

Fejsbuk je u izjavi potvrdio da “počinje da traži dodatne načine kako bi povezao ljude sa mjerodavnim informacijama o vakcinama”.

Kompanija je dodala je da će odbaciti bilo kakve reklame koje uključuju dezinformacije o vakcinama.

Izvor: Standard.co.me

Share.

About Author

Leave A Reply