SARA JO JE VRATILA KLJUČNI TREND DEVEDESETIH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ok, do sada ste vjerovatno već vidjeli Sarin spot za pjesmu “Mili, mili” koja je od prvog do posljednjeg takta jedan tour de force kroz komercijalni R&B devedesetih: malo treperavog Artful Dodger aranžmana, mnogo harmonija po uzoru na Maraju… sve u svemu nešto na šta bi K2 bile vrlo ponosne 1998.

Spot je fantastično podsjećanje na dane slave Hype Williamsa, kada su svi bili “larger than life” dok đuskaju u futurističkim ventilacionim otvorima. Lakovane pantalone i topove bez bretela nijesmo vidjeli od City Cluba, ali ima jedna finesa u stajlingu koja je gotovo “ukrala show”.

Riječ je o modelu sportskih naočara koji se tehnički zove wraparound ali bi ga svi na ovim prostorima prije opisali kao “brze”. Najpoznatije su naravno one koje pravi Oakley, brend koji je devedesetih bio obožavan od strane svakog ko se ložio na ekstremne sportove (Sara u spotu nosi jedan od njihovih najprodavanijih modela Radar EV Path) ali im je kultni modni status danas donijelo prepoznavanje njihove važne uloge u rejv estetici tog vremena.

Na piste ih je vratio svetac zaštitnik istočnoevropskog treša, Demna Gvasalia, ali ne za Balenciagu nego za svoj matični Vetements. U saradnji sa Oakley nastale su naočare sa šiljcima koje su u sekundi izazvale “sold out” dramu.

View this post on Instagram

#VETEMENTSxOAKLEY OUT NOW www.matchesfashion.com @matchesfashion

A post shared by VETEMENTS (@vetements_official) on

Nedugo potom, slični modeli viđeni su na Kim Kardashian i armiji Influensera koje sanjaju da imaju isto followera kao ona, pa je postalo jasno da ćemo ih do kraja ljeta viđati svuda. Zašto su se baš sad vratile u modu? Centrifuga trendova došla je ove godine baš do te ere, a mi se kolektivno nijesmo zasitili te pomalo subverzivne ideje da od zaboravljenih aksesoara pravimo “must have” opsesiju. Osim toga, vjerovatno u nekoj fioci kod kuće još uvijek imate i jeftinu kopiju kupljenu u jeku trenda na tezgama OTC Sremska.

Izvor:: Noizz.rs

Share.

About Author

Leave A Reply