SAOPŠTENJE ZA JAVNOST OO DPS-a BERANE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Povodom odlaganja Treće redovne sjednice Skupštine opštine Berane saopštenjem za javnost danas se oglasio Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Berane. Saopštenje prenosimo integralno.

“Nemogućnost održavanja za danas zakazane sjednice lokalnog parlamenta potvrđuje nefunkcionisanje aktuelne beranske lokalne vlasti već u prvim mjesecima njihove vladavine. Treća  sjednica lokalne skupštine, čiji termin održavanja se više puta odlaže, pokazuje da su  aktuelnoj beranskoj lokalnoj vlasti (DF, Demokrate i SNP) lični interesi i privilegije iznad interesa građana Berana.

Nedolazak na današnju sjednicu nekoliko odbornika aktuelne loklane vlasti, zbog neudovoljavanja njihovim ličnim zahtjevima, onemogućilo je održavanje za danas zakazane sjednice na čijem dnevnom redu se nalaze tačke dnevnog reda od bitnog značaja za funkcionisanje lokalne samouprave i život građana.

 Međusobno ucjenjivanje unutar nezrele koalicije se i dalje nastavlja, a rješavanje nagomilanih problema u opštini Berane nije ni u planu ove neodgovorne družine. Činjenica da smo na kraju kalendarske godine, a da nijesu usvojene najvažnije odluke za funkcionisanje opštinskih ustanova i preduzeća, samo pokazuje da ova nova-stara vlast nastavlja da  demonstrira svoju nesposobnost. Grabež funkcija je, i dalje,  jedini cilj ove neodgovorne vlasti.

Dok sve važne odluke mogu da čekaju,  odluka za kupovinu najluksuznijeg mercedesa od preko 50 hiljada eura, od novca  građana Berana, izvršena je po hitnom postupku, kako bi se zadovoljila komfornost predsjednikove funkcije. Usvajanje detaljnih urbanističkih planova i drugih važnih odluka, i dalje je na čekanju, dok traju partijska nadgornjavanja i ucjenjivanja nezrele beranske lokalne vlasti (DF, Demokrate i SNP).

Sve ovo pokazuje da je motiv vršenja vlasti pomenute koalicije isključivo zadovoljavanje ličnih prohtjeva i apetita nauštrb svih gradjana Berana kojima je to iz dana u dan sve jasnije, na šta je, Opštnski odbor  Demokratske partije socijalista Berana svih ovih mjeseci upozoravao javnost”, kaže se u saopštenju Opštinskog odbora DPS-a Berane.

Share.

About Author

Leave A Reply