ŠAMPIONKA ZNANJA NJEMAČKOG JEZIKA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aleksandra Pešić, učenica četvrtog razreda Gimnazije “Panto Mališić“ okitila se, na nedavno održanom Državnom takmičenju u znanju, laskavom titulom šampionke znanja njemačkog jezika.

Ona je, u jakoj konkurenciji učenika iz cijele Crne Gore, bila najbolja na takmičenju, a kako kaže, do ovakvog uspjeha ne dolazi se lako, već iza njega stoje godine rada i truda.

„Nije lako postići ovakav rezultat. To iziskuje mnogo rada i truda kako biste bili pripremljeni za ono što vas na takmičenju očekuje. Potrebno je mnogo više od jedne godine spremanja i više od jedne godine iskustva. Takmičenje je dosta teško zbog jake konkurencije. Imamo takmičare koji su proveli određeni vremenski period u Njemačkoj, a dosta je i onih koji su, kao i ja,  od malena učili ovaj jezik preko televizije. Uspjehu su doprinijeli i moji mentori, Tanja Stijović, koja me spremala u osnovnoj školi, i Man Kolenović, moj profesor iz Gimnazije“, kaže Aleksandra.

Ljubav prema njemačkom jeziku razvila je, sjeća se, još kao mala djevojčica, gledajući njemačke programe na televiziji.

„Od malena sam gledala njemačku televiziju i počela sam da upijam riječi. Kasnije sam, u osnovnoj školi, počela da usavršavam jezik i u devetom razredu sam na takmičenju osvojila prvo mjesto. I u srednjoj školi sam nastavila da se takmičim, pa sam prošle godine osvojila treće mjesto i ove godine opet prvo“, ističe ona.

Ljubav i talenat za njemački jezik ipak neće, kako naglašava, usavršavati na studijama. I pored uspjeha koji je postigla, ipak će izabrati da studira građevinu.

„Ranije sam imala ideju da studiram njemački jezik, ali  sam u zadnje dvije godine promijenila mišljenje. Odlučila sam se ipak za građevinu“, otkriva nam Aleksandra.

Mirka Dević


Share.

About Author

Leave A Reply