Ružne slike iz Tifranske klisure!(foto)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Tifranskoj klisuri, nekoliko kilometara od centra grada, beranski ribolovci pronašli su pet uginulih svinja, kao i veliku količinu životinjske kože, iznutrica, kostiju i smeća. Bačeni životinjski ostaci predstavljaju izvor infekcije i opasnost za širenje bolesti, kažu beranski varaličari.

” Nepoznato lice odložilo je 5 uginulih životinja, svinja, od kojih svaka otprilike teži stotinak kilograma, 10-20 životinjskih koža, iznutrica i kostiju i veću količinu raznoraznog smeća! Svjedoci smo da je i danas, u 21-om vijeku, nivo svijesti naših gradjana na vrlo niskom nivou i da proces promjene svijesti ide sporo, skoro nepomično!Na fotografijama vidimo ružne slike iz prelijepe Tifranske klisure u kojoj mnogi nalaze onih par sati mira pored vode koji nam je u modernoj svakodnevnici prijeko potreban” kazali su ribolovci koji su zabilježili ove ružne slike pokraj Lima.

Kako su za portal Radio Berana kazali, oni su već kontaktirali nadležne institucije i pozvali ih da hitno reaguju i očiste pomenutu lokaciju i ako je moguće pronađu počinioca.

Ribolovci naglašavaju da relativno hladno vrijeme usporava proces raspadanja životinjskih ostataka, ali upozoravaju da će već sa prvim toplim danima proljeća, ukoliko se oni ne uklone, izazvati “pravu malu ekološku katastrofu”!

Milena Buabnja Obadović


BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply