Radni sastanak sa predstavnicima MZ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Potpredsjednik Opštine Damjan Ćulafić sa saradnicimarvi održao je radni sastanak sa predsjednicima Savjeta mjesnih zajednica sa teritorije opštine. Sastanak, na kojem je prisustvovalo 23 predstavnika mjesnih zajednica.

Na sastanku, na kojem su razmatrane brojne teme od važnosti za mjesne zajednice i sugrađane, zaključeno je da će, prema lokalna samouprava ubuduće pružati napore da svaka mjesna zajednica ima istu dinamiku razvoja, odnosno da će se svuda ulagati jednako, prema prioritetima i potrebama građana.

Kako se navodi na sajtu opštine Berane teme sastanaka sa predstavnicima mjesnih zajednica odnosile su se na naknade predsjednicima Savjeta mjesnih zajednica; kontrolu troškola sredstava u njihovom posjedu; način angažovanja izvođača i dobavljača za izvođenje radova; dugovanja; Plan rada za 2023. i Izvještaj o radu za 2022. godinu; Finansijski izvještaj za 2022. godinu i na Plan obilaska mjesnih zajednica.Prema Odluci Opštine Berane o davanju naknade za predsjednike Savjeta Mjesnih zajednica iz 2015. godine, a shodno nagomilanom dugu lokalne uprave po ovom osnovu, na sastanku je odlučeno da će u najkraćem roku biti napravljen Sporazum od dinamici isplate zaostalih finansijskih naknada.

Na sastanku je definisan način kontrole troškova koje Opština, prema zahtjevu mjesne zajednice , uplaćije na račun mjesne zajednice , kako bi svako poslovanje ili angažovanje izvođača radova bilo potkrijepljeno kompletnom dokumentacijom. Prilikom angažovanja izvođača radova ili dobavljača materijala, shodno aktivnostima, dogovoreno je da se od tri ponude bira najprovoljnija.

Shodno dogovoru sa sastanka, već danas Opština Berane je počela sa isplatom dugovanja mjesnih zajednica prema firmama sa kojima su imale saradnju u proteklom periodu.Zaključeno je da će, prema Planu radu za 2023.godine i Finansijskom izvještaju za 2022.godinu, Opština planirati finansijska sredstva za realizaciju aktivnosti u svakoj mjesnoj zajednici.

Kako je kazao potpredsjednik Ćulafić, ubuduće će se svaka mjesna zajednica obilaziti redovno, kako bi zajednički djelovali zarad poboljšanja standarda života.

Share.

About Author

Leave A Reply