RADIONICE O AKTIVIZMU MLADIH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U okviru obuke za omladinske aktiviste, savjetnica za mlade u Opštini Berane, Marijeta Mojašević održala je radionicu na temu “Aktivizam mladih”, a kako je najavila beranski srednjoškolci/ke i osnovci/ke će i u narednom periodu imati priliku da se na ovaj način edukuju o značaju omladinskog aktivizma.

Mojašević je navela da je projekat nastao je nakon obuke za mlade aktiviste, u organizaciji Foruma MNE iz Podgorice i pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih.

“Cilj projekta „Obuka za omladinske aktiviste“ je da obuče nas koji radimo sa mladima da što bolje njima prenosimo informacije o bitnim i ključnim temama koje se njih tiču. U okviru te obuke ja sam došla na ideju da odradimo radionice na temu „Aktivizam mladih“ na lokalnom nivou”, naglasila je ona.

“Na radionici je učestvovalo oko 19 mladih osoba. Prva radionica održana je pod nazivom „Upoznajmo sve“ koja je bila posvećena međusobnom upoznavanju učesnika i programa svih deset radionica. Sljedeća radionica će biti posvećena temama poput toga šta predstavlja aktivizam mladih, šta su to ljudska prava,  komunikacija, koje su to ranjive grupe, stereotipi i slično, što može može biti zanimljivo i privlačno za njih. Jedan od ciljeva radionica je taj da polaznike zainteresuju za neku oblast. Prijavili su se učenici prvog, drugog i trećeg razreda, kao i neki maturanti, te se nadamo da ćemo im pomoći u odabiru budućeg poziva”, istakla je Mojašević.

Kako je ona najavila u okviru ovog projekta biće realizovano ukupno deset radionica sa različitim ciljnim grupama.

“Od ovog projekta se očekujem da mladi nađu nešto što će ih zanimati, što će u budućnosti predstavljati neki njihov hobi, nešto što će im biti buduće zanimanje ili nešto čime će ispuniti svoje vrijeme i nadam se da će ovaj projekat pružiti njima nešto sasvim novo”, kazala je Mojašević.

Aleksandra Vešović/ Aleksandar Magdelinić

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BERANE

Share.

About Author

Leave A Reply