Radionica za mlade – „Tranzici(JA) – kako da se suočiš sa promjenama?“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nastavlja se jedan od najvećih neformalnih, besplatnih programa obuke za mlade u Crnoj Gori.

Nakon ljetnje pauze, Coca-Cola podrška mladima organizuje novu online radionicu pod nazivom „Tranzici(JA) – kako da se suočiš sa promjenama?“

Početak jeseni označava i početak studentskih ili radnih obaveza, ali nekim ljudima donosi i velike promjene.

Ova radionica, koja je zakazana za 21. septembar u 17h, ima za cilj da ih za te promjene osnaži – bilo da je to upis na fakultet, potraga za poslom nakon završenih studija, ili tranzicija na poslu.

U suočavanju sa promjenama će im pomoći iskustva i lekcije Nikoline Pavićević, poznatije na Instagramu kao „Kritički“, a koja će biti predavač na radionici.

Na svom profilu Nikolina „kritički“ obrađuje važne društvene pojave i teme, ali i ukazuje na one psihološke, lične borbe koje nije uvijek jednostavno voditi.Sa kojim se sve izazovima mladi suočavaju na svom razvojnom putu, najbolje znaju oni koji osmišljavaju teme kojima se, već šest godina, bavi projekat Coca-Cola podrška mladima a koji je od 2016. do sada osnažio preko 2.000 mladih iz Crne Gore.

„Uvijek kada biramo teme, polazimo od osnovnog pitanja – šta je mladim ljudima u ovom trenutku važno? Mladi se, naročito na kraju ljetnjeg odmora, suočavaju i sa izazovima na psihološkom nivou. Među takvim su i promjene, koje, bez sumnje, u svima bude dozu nesigurnosti i sa kojima se treba suočiti“, kazala je Tijana Grujić, menadžerka za partnerstva sa lokalnom zajednicom u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora.

Kako dodaje Grujić, radionica je namijenjena svima koji u promjenama vide priliku za novi početak.

„Koliko će početak biti težak ili lak, zavisi od naše spremnosti da prihvatimo sve što promjene donose. Ono što je ključno je pronaći mehanizam za suočavanje, a sigurna sam da će im ovo predavanje dati odgovor na to pitanje“, zaključuje Grujić.

Svi koji žele da prisustvuju radionici potrebno je da popune prijavu na LINKU.

Najpažljiviji mogu očekivati korisne poklone na kraju radionice. Ova radionica organizuje se u saradnji Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Budva i kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora.

Share.

About Author

Leave A Reply