PRIDRUŽITE SE AKCIJI SAVJETA MLADIH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Međunarodni dan mladih, 12. avgust, biće obilježen i u Beranama, a prema riječima članova Savjeta mladih opštine Berane, cilj ovogodišnje akcije biće povezivanje lokalnih i globalnih tema.

“Ove godine obiježavamo Međunarodni dan mladih u duhu povezivanja globalnih i lokalnih tema. Kako Ujedinjene nacije obilježavaju ovaj dan pod sloganom “Transformacija obrazovanja”, mi smo odabrali da u skladu sa tim na nešto drugačiji način organizujemo ovu manifestaciju. “Biciklom kroz kulturu” je aktivnost koja, s jedne strane, promoviše zdrave stilove života kroz upotrebu ovog prevoznog sredstva i, s druge strane, pokazuje da mladi vrijednuju kulturno nasleđe kroz posjetu spomenicima koji se nalaze na teritoriji naše opštine” saopštili su oni.

Akcija će, u ponedjeljak, startovati u 16h okupljanjem u centru grada odakle će krenuti vožnju po tačno isplaniranoj ruti.


“Pozivamo sve da nam se pridruže da zajedno obilježimo Međunarodni dan mladih. 16-17h će bit okupljanje u centru grada, kod štanda, gdje će biti izvršena registracija učesnika i gdje će svi prijavljeni da dobiju majice. Oni koji budu bez bicikla, dobiće ih na upotrebu,a po završenoj aktivnosti vratiti. Nakon toga 17-17:15 ćemo posjetiti Polimski muzej, 17:15-17:30h kuću Gavra Vukovića, 17:40-18:00h manastir Đurđeve stupove i na kraju u
18:15 je posjeta spomen parku na Jasikovcu, gdje će biti organizovano druženje, uz osvježenje i osvrt na temu okupljanja” kazali su oni dodajući da su za završnicu akcije pripremili iznenađenje za učesnike/ce.

Milena Bubanja Obradović

Share.

About Author

Leave A Reply