PREDSTAVLJENA KAMPANJA “DRUG IZ SNOVA, A BEZ KROVA“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

U okviru dvodnevnog međunarodnog savjetovanja “Veterinarski dani 2019“, koji se u organizaciji Veterinarske komore Crne Gore održava u Beranama, juče je održana 11. sjednica Savjeta za zaštitu životinja. Sjednici su prisustvovali predstavnici crnogorskih lokalnih samouprava i NVO organizacije.

“Na sjednici Savjeta sagledani su rezultati aktivnosti sprovedenih u prethodnom periodu, kao i budući planovi, na nivou lokalnih samouprava, u cilju rješavanja brojnih izazova vezanih za pse lutalice, napada pasa na ljude i nehuman odnosa prema životinjama. Takođe, definisani su dalji koraci, posebno u dijelu zajedničkih aktivnosti u susret predstojećoj  identifikaciji i registraciji pasa, i uspostavljanje centralne baze i registra kućnih ljubimaca”, saopšteno je iz Uprave.

Tokom  sjednice uručeni su ugovori o podršci nevladinim organizacijama kojima su dodijeljena sredstva, u ukupnom iznosu od 141 hiljadu 417 eura za realizaciju projekata, po javnom konkursu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u oblasti zaštite dobrobiti životinja za 2019. godinu.

Uprava za bezbjednost hrane predstavila je i početak kampanje za podizanje svijesti o odgovornom vlasništvu nad kućnim ljubimcima, koja se realizuje kroz projekat finansiran iz pretpristupne pomoći EU. Kampanja za odgovorno držanje pasa, čiji je slogan: “Drug iz snova, a bez krova“ trajaće 3 nedjelje, a  implementiraće je Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove uz podršku veterinarske inspekcije, veterinarskih ambulanti, nevladinih organizacija, opština i projekta koji finansira EU pod nazivom “Podrška veterinarskom sektoru Crne Gore”.

Share.

About Author

Leave A Reply